Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Extra: Bad Breeding + Slow Worries

Sun
Sep
24

downstage Date: Sunday, September 24, 2017 Doors: 20:30-22:00 Start: 21:00
Ticket: € 4,00 Presale: Only doorsale! File under: hardcore, noise rock, Punk From: UK, NL Label: La Vida Es Un Mus, Subroutine

Punk op zondag. Daar kom ik normaal gesproken mijn bed niet voor uit. Of eigenlijk, waarschijnlijk lig ik al weer in bed voordat het begint. Deze keer niet. Bad Breeding komt.

Zoals de naam al doet vermoeden maken ze ongemakkelijke en onvriendelijke muziek. Sure, het is hardcore, het is punk. Maar in dit geval met een twist. Ze hebben de snelheid maar zijn niet bang om terug te vallen in lekker repeterende Jesus Lizard riffs. Ze hebben hooks maar kunnen doordenderen als een Discharge. Ga het web op en lees vergelijkingen met Killing Joke en Icons of Filth. Zelf hou ik het op een stevige Born Against tik en gezonde Amphetamine Reptile belangstelling. Het levert ze in de UK (waar ze vandaan komen) in ieder geval geen windeieren op want daar spelen ze regelmatig samen met bands als Metz, Protomartyr, The Men en Eagulls. En ja dat snap ik wel. Hun laatste plaat Divide is stevig, politiek geladen (dat is daar op dit moment niet zo moeilijk natuurlijk) en afwisselend. En dat blijft niet onopgemerkt.  In Nederland zijn ze waarschijnlijk nog wat onbekend (al vond Thomas uit dat ze op een of andere manier een paar jaar geleden op Lowlands stonden, iemand?) maar daar komt vanavond dan mooi verandering in. Dan maar wat later naar bed.

En dan hebben we ook Slow Worries gevraagd om de avond nog wat mooier te maken. Spreekt voor zich. Dat doen we gewoon. Slow Worries zijn natuurlijk geen onbekenden in  Groningen en dan weet je dat je hun pop in punkhooks niet mag missen. Ergens tussen Team Dresch en Dinosaur Jr.. Dat hebben ze al een meerder malen laten zien in Vera maar ook op de Subroutine/Lepel avonden tijdens Eurosonic. En niet te vergeten dat kun je ook horen op hun ronduit fantastische 12” van vorig jaar. Die is trouwens bijna uitverkocht dus hoog tijd voor iets nieuws! En dat gaan ze laten horen! Jeej! Topavond!

Ik neem wel vrij maandag. (MRK)