Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Bounty Island + Double Cheese + Proto Idiot

Sat
Jan
16

downstage Date: Saturday, January 16, 2016 Doors: 23:00-04:00 Start: 23:30
Ticket: Gratis Genre: Garage, Pop, Punk

DOWNSTAGE

Het spektakelstuk van ESNS is deze weken weer neergedaald in Groningen. In een klap is Groningen weer #hip #trending #whatever.
Je kunt de hele week weer middelmatige, slechte en goeie bands zien. Een aantal daarvan zul je onthouden en het gros zul je nooit weer aan denken. Gelukkig maar. Nu kun je vanaf woensdag je helemaal het schompes rennen om alle #urgente bands te gaan zien. Je kunt ook gewoon aan 1 bar staan en je daar lekker vol laten lopen. Mocht je in deze laatste categorie zitten, of staan.
Raad ik je de kelderbar aan. Op woensdag en donderdag Tinyshark van onze kleine haaibaai. Op vrijdag staat de rooie neger weer garant voor een ware tranentrekker van jewelste. Vorig jaar haalde hij de regionale krant door nederlandstalige cult helden naar de kelder te halen. Op zaterdag is iedereen al vaak bier en muziek moe en sloft men gedwee naar de Oosterpoort om het NS gebeuren mee te maken, maar dat is eigenlijk een feestje voor je vader met zijn nieuwe vriendin, daar kun je niet meer gezien worden natuurlijk. Speciaal voor die mensen die na 3 dagen kelder er nog niet zat van zijn hebben we op zaterdag een mini-festivalletje met internationale allure en dus een mooie tegenhanger voor Noorderslag.


Proto Idiot met Double Cheese op een Bounty Island.
Bounty Island komt uit Maastricht en dat durven we geen buitenland te noemen hoor. Leden van deze band kwamen in andere formaties (Jag Hatar, Amish Winehouse en O) al meer dan eens speciaal met een busje naar Groningen gereden en dan reden ze na het optreden weer helemaal terug. Enthousiastelingen. Bounty Island klinkt als hun naam, zwoel en trippy, dansbare jazzy indiepop. 
Double Cheese stond ruim een jaar geleden ook in de kelderbar, op een City Trash feestje. Hun catchy popliedjes uit de fifties in een rammelend punkjasje kwamen toen net wat tam over, constateerde Remy, die ze graag nog eens 'uitgeslapen of aan de coke' wil zien. Speciaal voor jou komen ze terug uit Frankrijk, Remy!
Proto Idiot uit Manchester, die maken van die lekker jengelende poppunk. Schrijf deze avond dus maar mooi bij je blokkenschema op! 
Ik zie je daar want ik mag die avond lekker werken in de kelder! #zinin