Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Electropoëzie

Sat
Apr
15

downstage Date: Saturday, April 15, 2017 Doors: 23:00-04:00 Start: 23:30
Ticket: € 1,00 Discount: € 0.00 File under: elektro, poëzie, Pop From: Groningen

Note: Albumpresentatie

... is een beetje een mysterieus Gronings elektropoëtisch duo. Vanavond is hun albumrelease in de kelderbar. Ze maken elektro en dus ook poëzie, maar wie zijn deze lui nou? En ken ik die ene niet van een andere band? De één noemt zichzelf Hans Hoeverloo en de ander De Ridderbaas. En dan is het nog niet eens zeker of dat hun echte namen zijn, want wie heeft er nou zo'n mooi alliterende naam als Hans Hoeverloo. Het is niet te doen om Electropoëzie te benaderen in mooi taalgebruik en gezien ze zelf wat citaten op het internet hebben staan, laten we de omschrijving aan het duo zelf over.  

Wat is Electropoëzie? "Twee denkramen met één gedeelde vensterbank. Het ene raam levert de teksten. Het andere de muziek. Volledig symmetrisch. Volledig gestoord.". Juist ja.

Ja maar, wat maken jullie dan? "Muziek waardoor je merkt dat je lichaam en geest toch werkelijk twee gescheiden werelden zijn. Je lichaam wil namelijk toegeven aan de oerdrang om ritmisch te gaan schudden op het ‘geboemboem’ en ‘getjikatjika’, maar je geest verdwaalt onherroepelijk in de gitzwarte en absurdistische teksten die voort lijken te komen uit een psychopatisch perverse zedendelinquent. Dus blijf je maar staan. Als een zoutzuil. Nieuwsgierig naar de vernietiging van Sodom.". Dat dus. 

Goed dansbare elektronische pop dat uit de computer komt, met een poëet die z'n teksten over de beats heen dreunt. Aan jou de keus of je met een goed glas bruiswater aan de bar gaat zitten om de teksten aandachtig te luisteren of dat je met een pils in je mik tussen de coulissen uit je dak gaat.