Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Illustratie 57: Llama Lands + HACHE + The Bees

Sat
Apr
29

downstage Date: Saturday, April 29, 2017 Doors: 23:00-04:00 Start: 23:30
Ticket: Gratis File under: Minerva, psychedelica, Rock ’n Roll, synths

DOWNSTAGE

Het is weer tijd voor het jaarlijkse expositiefeestje van Minerva, Illustratie 57. Hiermee laten heel veel minerva-studenten aan de stad zien wat ze in huis hebben. Vera is een van die plekken waar dat gaat plaatsvinden en dat kan hier alleen als het gepaard gaat met een muzikaal feestje. Vorig jaar was het een succes met showtjes van Creepy Karpis en Kinoo en de opening van de rookruimte en dat doen we dit jaar dunnetjes over. Helaas geen nieuwe rookruimte en dus geen confetti, maar wel de opening van een deel van de werken van de Minerva-studenten in de voorkamer. 

Daarnaast zijn de studenten geslaagd in iets wat ons nog niet gelukt is: het boeken van Llama Lands. De band komt uit het clubje van Baby Salad, Kinoo, Sprokkelhout en nog meer en is een project van Olaf Visker. Hij heeft thuis en in z’n eentje psychedelische rockliedjes gemaakt met synths en reverb-doordrenkte gitaren en op het podium staan ze vier man sterk.

Een andere solo-artiest is HACHE, die al eerder tijdens The King’s Garage Sale zijn debuut mocht maken in Vera en dat met verve deed. Met chaotische schreeuwzang zingt hij over de donkere kanten van het leven en begeleidt zichzelf daarbij met een rammelende, roze gitaar. Om er echt liedjes van te maken wordt ie op het podium ook nog eens geholpen door een goed groovende band.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt The Bees er een feestje van maken. Een groep docenten van Minerva die muziek maken die ze zelf zo leuk vinden; Rock'n'Roll, Boogie Woogie en zelfs Disco. Stijlen die toch als een spreekwoordelijke witte raaf in de Kelder te vinden zijn.