Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Blonde Redhead + My Friend Television

Sun
Jul
16

mainstage Date: Sunday, July 16, 2017 Doors: 20:00-22:00 Start: 20:30
Ticket: € 17,50 File under: dreampop, Indiepop From: USA/GRN Label: 4AD

MAINSTAGE

Blonde Redhead komt langs. Het is ook al weer 2,5 jaar geleden sinds Kazu, Amadeo en Simone hier waren. Daarvoor hebben we maar liefst 7 jaar op ze moeten wachten. Natuurlijk, oude liefde roest niet, maar het is toch wel fijn om elkaar regelmatig te zien. En zo is het ook tussen Blonde Redhead in Vera. Dat moet gewoon, eens in de zoveel tijd.

De band won niet voor niets twee keer onze poll en bij hun laatste optreden, in 2014, lieten ze nog maar eens wat voor een geweldige band ze zijn. Ze speelden een prachtige set met evenredige delen shoegaze-achtig gitaarwerk en dromerige synthpop. Je kreeg de prachtigste, dromerige liedjes, waarbij de nadruk lag op het toen net verschenen Barragán. De band genoot zichtbaar en in mijn beleving was Kazu minstens 10 minuten aan het afscheid nemen toen het laatste liedje was gespeeld.  

Ook dit optreden kan niet anders dan speciaal worden. De band zal een best of- optreden geven,  een bloemlezing uit alles wat ze tot nu toe gemaakt hebben. Dat betekent dat je niet alleen de ingetogen en behoorlijk eighties-georienteerde pop krijgt die de band de laatste jaren speelt, maar ook de furieze noise die ze op hun eerste platen maakten. Dat best of is overigens een rekbaar begrip. Blonde Redhead komt niet alleen oude liedjes spelen, maar ook splinternieuwe. En er is een prachtige nieuwe EP uit, genaamd '3 o'clock'.

My Friend Television
Ooit begonnen als folkduo met psychedelische neigingen speelt My Friend Television vandaag de dag met z'n vieren. Muzikaal zijn ze best lastig in te delen maar dat is ook niet zo verwonderlijk omdat hun eigen voorkeuren erg breed liggen: War on Drugs, Clinic, Radio Department, Tommy Dorsey, Local Natives, Veltvet Underground, Guided by Voices en Roscoe Holcomb. Waar kom je dan op uit? Country Noir? Outsiderpop?

De band heeft onder andere opgetreden op Eurosonic, Welcome to the Village, Le Guess Who, Oerol en Incubate. Ze brengen hun muziek in eigen beheer uit op cassette op hun eigen cassettelabel, hebben een 10inch EP op vinyl uit bij Subroutine en staan met een nummer op 'Where the candybeetle dwells' het zeefdruk/muziek project van Willem Kolvoort. Op dit moment werken ze keihard aan de mix van een dubbel elpee die dit jaar nog uit moet komen.

Ik kan niet wachten tot het 16 juli is!

Bart


Tijdschema:

20:30 My Friend Television
21:30 - +/- 22:45 Blonde Redhead


NB. Dit is een verplaatst concert. Bij verhindering op de nieuwe datum konden kaarten t/m 8 juli ingeleverd worden.