Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Zomercafé: First Timers en Zomaar Café

Sat
Aug
19

mainstage Date: Saturday, August 19, 2017 Doors: 22:00-03:00 Start: 22:30
Ticket: € 2,00 Presale: Voor aanmeldingen, mail naar downstage@vera-groningen.nl File under: Eerste keer, radio From: Nederland

Wegens succes verlengd zullen we maar zeggen. Na de geslaagde First Timers editie van vorig jaar, schoppen we ook dit jaar weer een aantal bandjes rechtstreeks vanuit de oefenruimte het podium op. Een try-out voor beginnende bands, een première voor het publiek. Verwacht zenuwen, gestreste gezichten en schoonheidsfoutjes, maar bovenal veel nieuwe muziek! Een avond waarbij je met recht kan zeggen dat je er vanaf het eerste concert bij was! 

Daarnaast sluit Zomaar Radio aan bij het zomercafé First Timers! Van het begin van de avond tot 03:00 uur 's nachts streamt Zomaar Radio de hele avond het programma. De bands die komen spelen worden ook zomaar in ether van het internet geworpen waarnaast de frisse first timer DJ's mooie plaatjes komen draaien voor jullie! We kleden alles ook nog eens extra mooi voor jullie aan. Wees erbij! Luister thuis mee op: www.mixlr.com/zomaar-radio en check het evenement op www.facebook.com/zomaarradio

Dieuwertje
Poezië is al langere tijd een hobby van Dieuwertje, maar sinds korte tijd heeft ze ook de ukuele en het spoken word ontdekt. Met thematiek die zowel erg vrolijk als droevig en melancholisch overkomen, is het aan Dieuwertje om haar podiumdebuut te maken in Vera. 

Volvo
Het verzinnen van een nieuwe bandnaam hoeft niet zo moeilijk te zijn, helemaal niet wanneer je gewoon het merk auto waarin je ouders vroeger reden gebruikt. Ziedaar, Volvo. Met leden van bands als OOO en Kinoo achter het stuur en op de achterbank, en een Velvet Underground invloed uit de autoradio, maakt deze Zweedse bolide haar proefrit bij onze First timersavond. 

Surfer Swans
Naast Volvo, bestaat Surfer Swans eveneens uit muzikanten die we al vaker hebben zien spelen in andere formaties, te weten Sprokkelhout en The Baby Zealot. Met deze nieuwe formatie kunnen we rekenen op een set vol indierock.


The Fountain
Met de laatste band van de avond hebben we een stevige afsluiter te pakken. Beinvloed door bands als Elder, Karma to Burn en Soundgarden, slaat deze driekoppige stonerformatie uit Groningen je om de oren met de ene riff na de ander in combinatie met ravissante melodieën.


** ZOMAAR RADIO **

Club Chapelure
Club Chapelure is een opkomende petanqueverenging in Groningen. Voor het eerst maken ze radio waarin clubnieuwtjes en bijpassende muziek met aankleding van het nodige jargon worden gepresenteerd. Luister mee en volg de club!

Strange Waves
"Electronic connections and unconventions from the void."

Two Guys, One Cup
Boegbeelden van Vera, Chris Thio en Mark Hoogvliet brengen de nieuwste noisy en kraakheldere popliedjes. Verwacht een gezellige speciaalbier proeverij sessie waarbij nieuwe muziek besproken wordt. Proost!

DJ Ambient Artiest
Hij speelt in de krautdrone band We all think were money en komt deze avond een mix draaien van etnische muziek en techno.

Grasduinen
Interview en elektronische muziek.

De Nachtwinkel
Als afsluiter van de avond komt De Nachtwinkel voor het eerst radio maken. Deze Gronings/Friese band "is het ongewenste kind van Spinvis en Roosbeef" aldus hun eigen band bio! We zijn benieuwd naar hun plaatjes en praatjes.