Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Zomercafe: Fragment #1 met Animistic Beliefs + Fusus + FLCTS + Leonie van der Laag + Kraakgraag

Sat
Jul
29

mainstage Date: Saturday, July 29, 2017 Doors: 22:00-04:00 Start: 22:30
Ticket: € 2,00 File under: Dansbaar, electronisch, Live-act

Met deze eerste editie van Fragment lanceert VERA de komst van een nieuw platform dat zich specifiek gaat focussen op elektronische live-acts.

Zodra een act zich ergens in het vage gebied tussen een DJ-set en een band begeeft, biedt het veelal door bands gedomineerde clubcircuit niet de juiste podia waarop zij zich kunnen uitdrukken. Fragment heeft als missie om die kloof te verkleinen door bewustzijn te creëren voor dit onderbelichte onderdeel van het geheel. 

Verwacht vanavond ingewikkelde drumcomputers verweven met modulaire synthesizers, hoor hoe elementen uit de klassieke muziek worden vertaald naar hedendaagse elektronica en ontlaad bij intrigerende luistermomenten die omslaan in onvermijdelijk dansen.

Animistic Beliefs
Dit experimentele Rotterdamse duo komt om de hoek kijken als we het hebben over het origineel en creatief toepassen van sounds, samples, technieken en modulaties die zo kenmerkende zijn voor de elektronische muziekscene. Gewapend met hypnotiserende modulaire synthesizers en vintage drumcomputers zoeken ze de grenzen op van het nirvanische en het meditatieve. Dit alles volgens een strikte ‘no laptop policy’. 

Fusus
Fusus zijn drie eigenzinnige slagwerkers die zich hebben toegewijd aan het samensmelten van hun klassieke roots met elektronische muziek. Zo legt Fusus op instrumentale en minimalistische wijze de warmte van de marimba als een deken over je heen, laat je grooven op aanstekelijke ritmes van percussie en drumcomputers, tilt je op met sferische synths en verwondert je met de klank van unieke materialen zoals een zaagblad. 

Het was DJ en producer De Sluwe Vos die de drie vrienden kennis liet maken met de kracht en oneindige mogelijkheden van elektronische muziek en zo tourde Fusus met zijn ‘Kontra Live’ shows al door heel Nederland. In VERA blies de unieke show ook het dak eraf, met naar eigen zeggen één van de beste edities uit de tourreeks. Nadien doken de vrienden de studio in om hun eigen muziek verder uit te diepen wat resulteerde in de eerste EP ‘In Manu’, die in november 2016 verscheen. 

FLCTS
FLCTS is een Duits experimenteel/elektronisch duo bestaande uit t
wee multi-instrumentalisten met een voorliefde voor drumcomputers, synthesizers en effecten. Veel effecten. Dit alles ingepakt met loepzuivere vocals ondanks het vele springen en dansen tijdens hun explosieve optredens. Hun eerste dubbel-EP ‘Voyager Golden Record/VGR RMX" brachten ze onlangs uit op Haunting Records.

Leonie van der Laag
Leonie van der Laag is een jonge opkomende DJ die je misschien wel kent van haar nachten bij club OOST. Haar sound varieert van donkere electro tot euforische disco beats met veel percussie, sterke basslines en dromerige synths.
Kraakgraag
Deze TOFFLER Resident heeft de afgelopen jaren zijn eigen stijl ontwikkeld, bestaande uit rauwe techno met industriële invloeden. Kraakgraag heeft door de jaren heen in meerdere toonaangevende clubs gestaan, waarbij de boel vakkundig met de vloer is gelijkgemaakt.