Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Zomercafé: Garage Sale met Mark & The Spies + The Heck + The Beavers + Bang Bang Band Girl + DJ Stip

Sat
Jul
22

mainstage Date: Saturday, July 22, 2017 Doors: 22:00-04:00 Start: 22:30
Ticket: € 2,00 File under: Garagerock, Punk, Rockabilly From: Netherlands, Chili

Het eerste zomercafé van het jaar, dat betekent dat de grote zaal een tikkeltje verkleind wordt en VERA Downstage de programmering voor 6 weken overneemt. Vandaag vier keer punk, garage en rock ’n roll met dj Stip die het betere werk uit de rock n roll geschiedenis komt draaien.

The Kryng gaat helaas niet door, maar in plaats daarvan komen Mark & The Spies, de band van The Kryng drummer en gitarist van The Kik Arjan Spies. The Beatles en The Kinks achtige garagerock met harmonieuze samenzang en pakkende nummers. Het is al een tijdje geleden dat deze band een plaat heeft uitgebracht, wat ook met het succes van The Kik te maken zal hebben, maar sinds een jaar of twee is deze band weer op de podia te zien. 

Uit het Oosten van Drenthe komt The Heck, stonden afgelopen koningsdag nog in de zaal, waar de zaal platgespeeld werd en aan het eind van de set zanger Henri de bar nog even beklom.The Heck is ontstaan als nieuw project van Henri, die vroeger in De Keefmen en nog steeds in Sensational Second Cousins speelt. Een nieuwe band om zich heen verzameld en maakt garagerock met een rhythm and blues tic. Luister het zelf anders even, hun nieuwe single is alvast te streamen.

Gewoon uit eigen stad komen The Beavers, een band die menig zaal platgespeeld heeft. “Heren op leeftijd” zou je kunnen zeggen, maar deze band heeft nog altijd een energieke performance waar menig jong bandje wat van kan leren. De muziek zou je kunnen omschrijven als op The Gories en Supercharger gestoelde rock ’n roll met een orgeltje dat alles een lekkere soul rand geeft.

One woman band Bang Bang Band Girl woont op het moment in Rotterdam maar ze komt oorspronkelijk uit Valparaíso, Chili. Ze zorgt in een klap voor de internationale draai aan de avond, de meeste vrouwen op het podium en speelt alles ook nog eens in haar eentje. Muzikaal klinkt ze als een erg fijne mix tussen The Cramps achtige rockabilly met de zwoelheid van Nancy Sinatra en een The Kinks achtig gevoel voor popliedjes.