Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Heavy Lids + Bênni

Thu
Sep
07

mainstage Date: Thursday, September 7, 2017 Doors: 20:30-22:30 Start: 21:00
Ticket: € 6,00 File under: organ punk From: USA Label: Pelican Pow Wow

MAINSTAGE

Alle gekheid op een stokje. de zomer ligt weer achter ons, de kermis in het Noorderplantsoen is weer opgeruimd. Iemand nog iets goeds gezien daar?

Het werk is weer begonnen, voor jullie dan neem ik aan. Je zorgvuldig opgebouwde zomerse kleurtje stroomt er met elke douchebeurt meer vanaf en van die zomerse 'good vibes' is maar weinig meer over. De maandagmorgen bij het koffie apparaat gaat gewoon weer over Game of thrones en niemand interesseert zich voor je foto's van bierbrouwerijen in het binnenland of zwarte bokjes op de savanne. Goed zo.

Godzijdank kun je dan gewoon weer langs bij de club die eindelijk ook weer gewoon doordeweeks open is. Dan werkt er niets beter dan de organ punx van Heavy Lids om je oren weer even door te spuiten en je  wakker te schudden. Met leden uit Die Rotzz en Static Static voor wie dat wat zegt.

Voor het eerst op het Europese vasteland met reeds 4 DIY platen uit. Geen onzin dus. En ze doen Engeland niet aan das natuurlijk ook een plus. De laatste plaat heet Final Days en heeft ondanks behoorlijk wat ruis via orgel en synth het meest gebalanceerde geluid. Maar geloof me dat ze dit niet doen om hier nu eens flink mee te gaan cashen. Daar maken ze geen muziek voor. Donker, in your face en agressief, maar wel met een discobol wat mij betreft.

Hun oudere werk zoals 'gravity reverse' doet dan weer wat meer denken aan Quintron, iets minder liedjes dan. Maar dan wel op een Spits manier met speed ofzo.

Bênni de drummer doet in zijn eentje het voorprogramma. Dat doet hij niet op zijn drumstel maar achter de synth. Toch wel echt anders dan Heavy Lids verwacht wat speciaals en let op die funky tunes.

We zijn weer los!

anco