Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Hockey Dad + Orange Maplewood

Thu
Feb
23

mainstage Date: Thursday, February 23, 2017 Doors: 20:30-22:30 Start: 21:00
Ticket: € 10,00 File under: garage pop, surf From: AUS/NL

MAINSTAGE

Vijf rauwe, vrolijke nummers gepaard met het gevoel van zand tussen de tenen en een brandende zon op je hoofdhuid. Hiermee zette Hockey Dad de eerste stappen op het podium met de EP ‘Dreamin’ in 2014. Geen ingewikkelde partijen of tekstueel gezien per se inspirerend, gewoon twee jongens die met veel plezier de muzikale gevoelens uiten. Beiden een jaar of 20 en vrienden sinds ze zich het kunnen herinneren. Hun gedeelde liefde voor strandcultuur, muziek en skateboarden zijn de ingrediënten voor ongecompliceerde fuzzpop over kijken naar het andere geslacht, het vangen van golfen en gewoon een beetje rondhangen. Wat is er minder pretentieus dan dat?

Natuurlijk is het geen verrassing dat de skate- en surfcultuur in thuisland Australië als een blok voor Hockey Dad is gevallen. Het duo maakt precies de muziek die je verwacht van een band uit een kleine, Australische kustplaats. Nu de jongens zich het afgelopen jaar in het zweet hebben gewerkt voor debuutplaat ‘Boronia’ - vernoemd naar de straat waar ze beide opgroeiden - is de rest van de wereld aan de beurt. Hoewel, als ik afga op het resultaat kan het niet anders dan een studio recht op het strand zijn geweest, waarbij er tussen het opnemen van elk nummer door even flink de ruimte is gemaakt om een golf of twee te pakken en rustig een biertje in de zon te drinken. Hoe anders kom je met die simpele maar doeltreffende liedjes, leunend op een melodie perfect geschikt voor eindeloos luieren zonder ook maar een zorg in de wereld.

Met deze plaat zetten zanger/gitarist Zach Stephenson en drummer Billy Fleming een verdiende stap richting het grotere publiek. Boronia bewijst dat de surfdudes precies weten hoe ze de tune voor dit genre schrijven en smaakt vooral naar meer. Nu alleen nog maar overtuigen met de live show! Kom vooral op tijd, want Orange Maplewood wordt meegenomen als support. Een Nederlandse rockband met roots in de Achterhoek, maar tegenwoordig opererend vanuit Amsterdam. Voor het tweede album doken ze de diepe natuur van Frankrijk in. In een afgelegen villa bouwden ze met producer J.J.J. Sielcken een studio, waar ze in twee weken de plaat van hun leven opnamen. Het resultaat is intense, melancholische muziek met hints naar de alternatieve scene uit de jaren ‘90.

- Merijn