Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Plaatpresentatie: The Homesick + Willie Darktrousers & De Splinters

Thu
Mar
23

mainstage Date: Thursday, March 23, 2017 Doors: 20:30-22:30 Start: 21:00
Ticket: € 2,50 File under: dreampop, noise, plaatpresentatie, psychpop From: NL Label: Subroutine, Heksenhamer

MAINSTAGE

Daar is ie dan, all the way from Dokkum; de debuutplaat Youth Hunt van The Homesick. In september 2016 speelden ze in het voorprogramma van DIIV (!!) in Paradiso, in januari uiteraard ESNS en begin februari knalde de band naar Ljubljana voor het Ment Festival. Nu duiken ze Nederland in voor een promotietour van het album, startend in Vera natuurlijk.

Amper droog achter de oren waren ze (Erik, Jaap en Elias) toen The Homesick in 2014 zich voor het eerst liet gelden. Puberteit en het internet vormde destijds de drijfveer voor het jonge drietal. Het leidde tot de speelse Twst Yr Wrsts EP, uitgebracht door Subroutine Records.

Nu, drie jaar en honderden speeluren later, is daar het langverwachte debuut Youth Hunt. Soms puntig, dan weer uitgesponnen: noisy popliedjes die onverwachte wendingen nemen. ‘Being the epitome in Provincial-International in alternative guitar pop music’ (The Quietus) sijpelt het opgroeien in een plattelandsregio zeker door, maar The Homesick blijft hip en excentriek zoals we van ze gewend zijn. Toch klinkt deze plaat als een next level voor de band. Op Ment Festival hebben ze in ieder geval een goede indruk achtergelaten;

“Less poppy than previous and playing longer, more drawn out tracks that have a bit of The Beta Band about them (the stomper Half Aryan, or Mattheus for instance), they cruised through this gig, looking as if they were just waiting for the call to step up to greater things.”

- Richard Foster, Louder Than War @ Ment Festival (SI)

Kortom, een plaat waarmee de band zich wil laten gelden. Wees erbij!

Dan hebben we natuurlijk ook nog een awesome voorprogramma in de vorm van Willie Darktrousers & The Splinters. Ze maken Nederlandstalige garagerock, noise, swingpunk, folk en raggen er op los (zou de stofzuiger ook deze keer weer mee doen?). Nederlandse rammelpop zoals je nog nooit gehoord hebt en de perfecte support voor vanavond. Perfecte appetizer voor een avond als deze, kom dus op tijd!

- Nina