Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Inquisition + Asagraum

Tue
Apr
18

mainstage Date: Tuesday, April 18, 2017 Doors: 20:00-22:00 Start: 20:30
Ticket: € 13,00 File under: black metal, trash metal From: COL, USA

MAINSTAGE

...en toen werd ik wakker in het UMCG, een zuster die me had bijgebracht met een flinke dosis vlugzout vroeg mij: ”wat gebeurde er nu eigenlijk meneer?” Ik stamelde verward “Nou er was een CD; Battles In The North van Immortal en daarna ging het licht gewoon uit” "Aha begrijpelijk meneer, heel begrijpelijk!"

Dit was in 1995. In 1998 lag ik weer bij de K.O. en dezelfde zuster hing boven mij “meneer, meneer!” riep ze. Ik opende mijn ogen en ze zei “Laat me raden, Into the Infernal Regions of the Ancient Cult van het Colombiaanse Inquisition?” “ik, ik geloof het wel”. Nu is deze plaat een stuk minder van tempo. Maar qua zang en mid tempo black metal hebben ze goed naar de Noorse Helden geluisterd. Inquisition mocht helaas nooit doorbreken. Dit kwam deels doordat de eentonige zang niet iedereen kon bekoren . Geïnspireerd door Atilla's vocalen op De Mysteriis Dom Satanas van Mayhem laat Dagon zijn Satanische verwensingen van diep uit zijn keel ontsnappen.

Tot ze in 2013 'Obscure Verses For Multiverse' uitbrachten waarop het tempo flink wordt opgeschroefd. Doordat de productie vanaf deze plaat duidelijker wordt en er technisch uitdagender wordt gespeeld  worden ook de lage regionen bediend. Waardoor de balans tussen black-en dark metal komt te liggen. Een duister en en af en toe lomp swingende combinatie.

Vorig jaar kwam de band met 'Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith', een sterk album met tempowisselingen, bezwerende gitaren, en de eentonige chants die als een raspende raaf door de muziek klieft. De melodieën zijn aanstekelijk als een kerk (of is dat aansteekbaar?). 

Nou goed, hou je van Immortal, Bathory, Aeturnus? Dan mag je deze band niet laten lopen.

Wokkel

Om de zaal op te warmen komen de dames van Asagraum. De veelbelovende band staat bekend om hun pure satanic black metal met psychedelische invloeden en brengen komende de tijd nog hun debut album uit op Kvlt Records.