Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

J. Bernardt + LGHTNNG

Wed
Oct
18

mainstage Date: Wednesday, October 18, 2017 Doors: 20:00-22:00 Start: 20:30
Ticket: € 15,00 Presale: prijzen incl. servicekosten File under: Balthazar, Pop, R&B From: BE/NL

MAINSTAGE

Glijden en dansen in de club. Voor mij iets compleet nieuws. Nu ken ik eigenlijk ook niet zoveel bands als J.Bernardt. Die met zacht zoete r&b klanken vol met soul, die in onze club zijn geweest. Voor het glijden gedeelte dan. Voor het dansen in eighties style hebben we lokale helden van LGHTNNG als opwarmer. Dansen in de club dat heb ik wel eens vaker meegemaakt. Goeie opwarmer voor een lekker avondje sexyness.

J.Bernardt is de artiestennaam van Jinte Deprez, een van de dragende leden van Balthazar. Er zijn al meer leden die een solo album gemaakt hebben. Zo staat Maarten Devolder over een kleine maand (10-11) met Warhaus in Vera.

Muzikaal gezien allebei wel in het verlengde van Balthazar. Maar bij J.Bernardt is het naar de sexy zwoele r&b gegaan. Met analoge synths en licht dansbare beats, in plaats van cello en gitaar. Hoewel je de gitaarmelodieën er prima doorheen hoort, alleen gaat het nu meer naar sexy glijden in plaats van het zwaarmoedig lijden. Hoewel tekstueel er nog wel altijd een zwart en moeilijk randje om heen zit. Het moet ook niet allemaal te gezellig worden natuurlijk.

Ik lees dat het veel moet lijken op Chet Faker en James Blake. Maar, je kunt bij J. Berhardt horen dat hij veel naar oude hip hop geluisterd heeft en weet hoe je sexy en zwoel moet klinken. Bijna authentiek zou ik zeggen.

Zijn album vol met goede pop nummers is uitgekomen op 16 juni en heet Running Days. dus ... jawel, rennend naar Vera vanavond. 

De support van komt uit ons eigen Groningen in de vorm van LGHTNNG! Deze  elektronische popgroep wordt geïnspireerd door de 80’s popculture, maar klinkt zeker niet gedateerd! LGHTNNG maakt dansbare, donkere maar hoopvolle en nostalgisch klinkende tracks waarbij de popsong en sound hoog in het vaandel staat. Denk Miami Vice en de soundtrack van Drive.

De eerste twee EP’s van LGHTNNG werden zeer positief ontvangen in zowel binnen- als buitenland. Hieronder staat een video, dan kan je zien waarom! 

anco