Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Kei On Stage: Katie Koss + Hijacked + The Mudd + The Desmonds

Thu
Mar
30

mainstage Date: Thursday, March 30, 2017 Doors open: 20:00 Start: 20:30
Ticket: Gratis

MAINSTAGE

De KEI-week organiseert dit jaar voor de derde keer KEI on stage: bandcontest! Deze bands komen in Vera spelen.

 

Hijacked

Hijacked, een band bestaande uit zanger Axel, drummer Cornee, bassist Wouter en gitaristen Rudy en Pim. Deze vijf jongens zijn begonnen met het coveren van muziek van bands zoals Di-Rect, Artic Monkeys en Red Hot Chili Peppers, maar sinds twee jaar maken ze ook hun eigen muziek.

Katie Koss

Katie Koss is een vrolijke, 21-jarige singer-songwriter. Haar warme en buitengewone stem is een van haar kenmerken die niet onopgemerkt is gebleven. Na deze solo-carrière speelt ze nu samen met band bestaande uit Haitze de Vries (gitaar), Danny van Galen (toetsen), Jelle Brouwer (basgitaar) en Jeroen Brattinga (drums).

In 2016, na maanden op zoek te zijn geweest naar precies die ene sound, werden tientallen uren gespendeerd in de studio. Er klikte meteen iets, namelijk een elektronische bassdrum. Sindsdien borrelt constant muzikale inspiratie op voor de gevonden muze: pop met een elektronisch randje. Catchy gitaarriffjes, toffe synths en warme keysounds ondersteund door strakke beats zorgen voor de herkenbare Katie Koss sound. 2017, de band begint de ambitieuze kriebel te voelen en er worden grootse plannen gemaakt. Na een nieuwe gitarist geadopteerd te hebben uit het artiestenasiel, vloeien in razend tempo ideeën op papier. De volgende singles zijn dan ook alweer volop in de maak!

The Mudd

The Mudd is een opkomende band uit Groningen die vernieuwend klinkt, maar op hetzelfde moment toch vertrouwd is. Ze zijn er klaar voor om je te overdonderen met hypnotiserende melodieën en catchy teksten.

Begonnen als een experiment met een grote groep vrienden in 2015, voelden de vier leden een muzikale connectie met een elkaar die ongeëvenaard was. Een jaar later hebben ze inmiddels hun eigen stijl gecreëerd, waarin ze hun liefde voor 90’s alternative en indie rock combineren met catchy songwriting en nieuwe manieren om hun instrumenten en geluid te gebruiken.

The Desmonds

Energiek viertal dat actief is in de popmuziek en aan de hand van aanstekelijke liedjes, uiterst meezingbare refreinen en een kleurrijke performance bijna letterlijk in het oog springt. Onder creatieve leiding van songwriter, gitarist en vocalist Rob Schoenmakers ontstond in 2015 een
nieuwe formatie met passie, energie en een eigenzinnige blik op muziek. De punk-attitude en The Desmonds zijn onafscheidelijk, de liedjes zijn daarentegen optimistisch en vrolijk. Samen met lead-gitarist Jari Split, drummer Lennart Hoeksma en bassist Marten van der Meer brengt The Desmonds een muzikaal menu van rock, pop en punk met de onmiskenbare saus uit de glorietijd van de Britse indierock.
Op dit moment wordt gewerkt aan de eerste EP met een verwachte release april 2017.