Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Kraak & Smaak + L'ENFANT

Fri
Apr
07

mainstage Date: Friday, April 7, 2017 Doors: 20:00-22:00 Start: 20:30
Ticket: € 16,00 File under: electronic, Funk, new wave, Pop, soul From: NL

MAINSTAGE

Het is de oplettende lezer waarschijnlijk niet ontgaan. Het is lente! Dus ook tijd voor de liefhebber van de buitenfestivals. Gras onder je voeten, glas lauw bier uit plastic, lekker zonnetje, aan het einde van het weekend dikke hoosbuien en natuurlijk de dansbare muziek. Elektronische muziek doet het voor mij dan altijd erg goed. Licht en dansbaar en als je dan in Nederland rond kijkt zijn er maar weinig bands die dat aan kunnen. Kraak en Smaak staat dan zeker in de top 5.

Voor degenen die nog nooit een zomer festival bezocht hebben waar ze niet gestaan hebben. Kraak & Smaak is een dj / producerstrio uit Leiden. Ze worden vaak als breakbeat aangeduid (is natuurlijk onzin), maar ze dansen voornamelijk tussen alle soul, jazz, funk en wereldse melodieën heen. In het buitenland worden ze uitgesproken als Crack & Smack wat zeker de vreugde vergroot bij deze band, maar dat mag ik vast niet promoten.

De eerste keer dat ik ze hoorde weet ik nog goed. Aan het werk achter de bar in de Kar. Want wat een machtig dansbare plaat was dat toch in 2005 alweer. Het debuut van Kraak en Smaak, Boogie Angst. Veel gedraaid en op gedanst natuurlijk. Zo goed dat het toch maar gek was dat dit onder andere gemaakt werd door iemand die ik ooit als Wipneus en Pim heb zien optreden op Lowlands. Live pakken ze helemaal uit en het is dus geen band die je statisch achter een laptop  ziet staan. Maar hier staat een band die net zo goed uitpakt als bijvoorbeeld een Bonobo laatst in de Oosterpoort.

Nu zitten we in 2017 en zijn ze 5 albums en een hele hoop remixen verder. Een Nederlands trio wat eigenlijk verder weinig introductie nodig zou moeten hebben. Ze spelen over de wereld en hebben gewerkt met, en voor grote namen. Na het maken van al die platen en remixen grijpen ze nu meer terug naar het geluid van Boogie Angst, maar toch helemaal van nu.  Juicy Fruit heet de plaat die in juni vorig jaar uitkwam. Dik in de zomer en dus hartstikke goed getimed. Nu kun je dus op de ultieme manier alvast je zomer outfit aandoen en je nieuwe dansmoves uitproberen.

Ze komen niet alleen. Als je al zolang muziek maakt, kom je ook in aanraking met andere bevlogen muzikanten. Vaak beginnende bands zonder label. Dus wat doe je dan. Je begint je eigen label en brengt de dingen uit waarvan je vindt dat mensen het moeten horen. Zo is ook L’enfant binnen gehengeld. Twee broers uit Rotterdam. Wat je in de platen bakken zou vinden onder het kopje ‘indie elektronica’.  Hun album is net uit en is wat meer elektronica dan dansbaar. Ook zomers en laid back. Enjoy!

- anco