Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

L.A. Witch

Mon
Sep
04

mainstage Date: Monday, September 4, 2017 Doors: 20:30-22:00 Start: 21:30
Ticket: € 8,00 File under: dream pop, Garagerock, psych. From: USA Label: Suicide Squeeze Records

MAINSTAGE

In het in reverb gedrenkte geluid van L.A Witch hoor ik echos van bands als The Gun Club en The Cramps. Het trio uit Los Angeles, Californië maakt sinds 2011 een uiterst coole mengeling van 50ies/60ies rock'n'roll, garage rock, donkere blues, psychedelica en 70ies punk,   80ies shoe gaze en 90ies underground rock. "Reverb soaked punked-out rock" noemen ze het zelf. Duister, bijna gedrogeerd spookachtig en stuiterend energiek tegelijk.

Bands als The Gun Club en The Cramps gelden duidelijk als grote invloeden voor L.A. Witch. Voor gitarist/zangeres Sade Sanchez is Poison Ivy van The Cramps zelfs een soort van rolmodel. Op het lijstje invloeden staan ook namen als 13th Floor Elevators, Black Sabbath, Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, Brian Jonestown Massacre, The Cure, The Wipers, The Pixies, Talking Heads, Sonic Youth en Johnny Cash. Het verklaart de combinatie van een retro sixties garage sound met onder andere 90ies underground rock, of zoals ik ergens zie:  "L.A. Witch is like hitting the whip button on a blender of Sonic Youth and Link Wray". Het maakt tevens dat Sade Sanchez, Ellie English (drums) en Irita Pai (bas) een compleet eigen weg bewandelen met hun unieke sound.

Het begint allemaal als Sanchez, opgegroeid met Black Sabbath en Led Zeppelin, op jonge leeftijd songs begint te schrijven. Op school komt ze drummer Ellie English tegen en de twee beginnen samen muziek te maken. Ze gebruiken valse ID's  om in de plaatselijke underground tent te kunnen spelen. Sanchez richt later met  Irita Pai en nog twee anderen L.A. Witch op. Al snel zijn alleen Sanchez en Pai over en Sanchez haalt highschool maatje English er weer bij en de definitieve trio-bezetting van L.A. Witch is een feit.

Gaandeweg ontwikkelt het trio haar eigen geluid en na een paar singles verschijnt in 2014 de gelijknamige EP 'L.A. Witch', waarop blijkt dat L.A. Witch onder de laag van vuige rock'n'roll prachtige nummers kan schrijven. Luister maar eens naar het meer ingetogen, duister melancholieke 'Heart Of Darkness'.  Live maakt L.A. Witch naam op festivals als SXSW en Austin Pstch Fest en tourt de band door heel Amerika, onder andere met The Kills in 2016. Tussen alle optredens door is er gelukkig wel ruimte om nummers te schrijven voor de eveneens gelijknamige debuutplaat 'L.A. Witch', die begin september uitkomt op Suicide Squeeze Records, waarop ook bands als The Coathangers, Audacity en Guantanamo Baywatch zijn te vinden.

Vorig jaar speelde L.A. Witch al met veel succes in de Spieghel, hier in Groningen. Heb je dat net als ik gemist, dan kun je je maandag een stuk opwindender maken door het optreden in Vera in te halen. Tegen wie wel is geweest hoef ik niets meer te zeggen.

Dikkie.