Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

ZOMERCAFÉ: Lepel & Subroutine met ZEA + LEWSBERG + THE LUMES

Sat
Aug
12

mainstage Date: Saturday, August 12, 2017 Doors: 22:00-04:00 Start: 22:30
Ticket: € 2,00 File under: experimenteel, Indie, Noiserock From: Nederland Label: Subroutine Records

Tradities zijn tradities. Daarom ging het onlangs, tijdens het jaarlijkse vis-weekend van Subroutine & Lepel -dit jaar in het lommerrijke Middelbert- eigenlijk maar over één ding. Of ja, goed, twee dingen. Eén daarvan was de line-up van het aanstaande Zomercafé. Hoewel er tijdens de formatieonderhandelingen uiteindelijk geen witte rook kwam – ondanks de vele pogingen, de onderhandelaars bleven grillen – staat er nu ruim op tijd een tourwaardige ploeg op papier.

In mei verscheen het zesde album van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer. Als Zea speelt hij al sinds 1995 op het hoogste niveau mee. Hij speelde meer dan 1500 shows, in 35 landen op 6 continenten. Sinds 2009 speelt De Boer ook in The Ex, wat het aantal interlands nog verder opstuwt. Op zijn recent album keert Zea terug naar de basis: het Fries, wat ‘Moarn gean ik dea’ zijn meest persoonlijke en indringende plaat maakt. Een sobere plaat ook, waarin de strijd tegen de Tijd centraal staat. 

De tijd staat stil in de 7 episodes in ‘Enige Defecten’, debuutroman van de Rotterdamse schrijver Robert Loesberg. Alle verhalen spelen in de zomer van 1968 – slechts een jaar voordat de onvolprezen Bryan Adams met een paar gasten van school een bandje begon – waardoor de steeds andere/dezelfde protagonist in een soort literaire Groundhog Day tijdsflux steeds door de kalender word ingehaald. De band Lewsberg bestaat uit vier bekende gezichten. Begin 2017 verscheen hun geweldige, dwarse debuut-EP ‘The Downer’. 

Het Rotterdamse noiserock trio The Lumes timmert ook al een tijdje aan de weg met wilde, opzwepende live-shows en dito nummers. De laatste geluidsdrager, de EP ‘Satan’ kwam uit in herfst 2015, maar binnen afzienbare tijd zal er dan dus (eindelijk) een mini-album verschijnen op het coole Berlijnse label CRAZYSANE. Verwacht dus een hoop nieuwe nummers vanavond. Een jaar geleden zetten The Lumes de kelderbar nog op de kop. Nu als geplaatste speler op het traditioneel goed bezette Zomercafé in de Grote Zaal. 

In de extra tijd wordt DJ-collectief Turner, Buiter & Stetter Overdrive binnen de lijnen gebracht. Dit jaar vergezeld van pinchhitters DJ Wallraver & Schoolly T. Misschien komt Douwe ook nog even. Hoeven we het daar niet meer over te hebben.