Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Meindert Talma presenteert: 'Je denkt dat het komt'

Sat
Dec
09

mainstage Date: Saturday, December 9, 2017 Doors: 20:30-22:00 Start: 21:30
Ticket: € 9,00 Presale: prijs incl. servicekosten File under: Meindert Talma & The Negroes, Nederlandstalig From: NL Label: Excelsior

MAINSTAGE

Kind aan huis in VERA en toch Nederlands Onbekendste Popster, Meindert Talma:  muzikant, zanger en schrijver, een Groninger afkomstig uit Friesland. Tot nu toe heeft hij liefst veertien eigenzinnige en goed ontvangen platen gemaakt.

In 2013 verscheen Kelderkoorts, het eerste deel van Nederlands Onbekendste Popster, als CD en boek. In deze roman-albumcyclus vertelt Meindert Talma over zijn avonturen als muzikant die een band begint, langs de zalen trekt en teleurstellingen kent.

Vier jaar later verschijnt het tweede deel uit de serie, Je denkt dat het komt. De gelijknamige livevoorstelling van Meindert Talma (& band: Jan Pier Brands (gitaar, zang), Janke Brands (bas), Herman Grimme (piano & zang), Johan Kooi (drums & zang) is een meeslepende audiovisuele rit waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende Noordelijk outsidermuzikant in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld.

Vier jaar geleden kwam Meindert bij ons om Kelderkoorts te presenteren en logischerwijs komt hij terug voor het vervolg. En zeg nou zelf, er is toch geen betere plek voor hem dan VERA?

 

Pers over Kelderkoorts:

  • Gijsbert Kamer in de Volkskrant (****): 'Een pracht van een sleutelroman waarin de songteksten van de elf liedjes op de cd een eigen plek hebben gekregen. Liedjes die dan weer melancholiek zijn, gedragen door de Fender Rhodes van Talma, dan weer stevig rocken, met dank aan Anne Soldaat op gitaar. (...) Talma's stem in zowel zijn literatuur als zijn liedjes is beslist uniek.'
  • Het Parool (****): 'Grappig is Meindert Talma wel. Gelukkig niet op een heel nadrukkelijke manier, maar droog als een soort worst waar ze in Noord-Nederland van houden'.