Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

LP Presentatie: O-Bat "La Stella Morta" + Kasper van Hoek

Sat
May
09

mainstage Date: Saturday, May 9, 2015 Doors: 21:00-22:30 Start: 21:30
Ticket: € 1,00 Genre: De Kift, Jammah Tammah, Tom Waits File under: Gypsy, Klezmer, Ska From: Groningen

MAINSTAGE

De volgende muzikale VERA postbode staat op de planken! Na Bas Swinder kun je nu Obed aanmoedigen tijdens zijn plaatpresentatie. Je zag deze Groninger al spelen in Jammah Tammah, Zebra en HoppaH! en was hij met enige regelmaat te horen als gastmuziek op diverse albums.

Enkele jaren geleden, in 2009 om precies te zijn, begon Obed Brinkman een nieuw muzikaal project onder de naam O-Bat & The Undead. Inmiddels is de naam ingekort tot O-Bat, maar weet de trombonist, toetsenist en componist nog steeds met ska doordrenkte liedjes met een persoonlijke en maatschappijkritische toon te maken.

Vanavond presenteert O-Bat zijn derde album waarvoor hij samen werkte met liefst zestien Groningse muzikanten, waaronder: Erni Miedema (zang), Eric Bosma (bas), Ingrid Oomen (zang), Leonieke Toering (bekend van Lenny & Junior), Arnoud Berkepas (bekend van Corvus) en het punky-koor "the Choir from Hell" met Eva Van Dijk (bekend van Shoe Eating Rabbits), Serge van Laar (bekend van HoppaH!) en Marjan Feith (bekend van Fuckups)

La Stella Morta, zoals de plaat zal heten, gaat voor een gruizige sound, getypeerd door vervormde drumloops. Het album wordt uitgebracht op vinyl en is deze avond verkrijgbaar.

Live kun je een gevarieerd optreden verwachten waarbij tal van (gast-)muzikanten acte de présence geven. 't Zal een feestje worden!

Als support komt Kasper van Hoek mee, de experimentele geluidskunstenaar die op zelfgebouwde instrumenten meerdere malen in Vera zijn kunsten heeft mogen vertonen en verder in Sexton Creeps speelt.

Tussendoor en nadien zal DJ Antipanda de plaatjes draaien. Na de show schuift George Pushin' Wood (ook bekend van de LOFT avonden) aan voor een swingende afterparty!