Calendar

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Sleeping Beauties + Demon's Claws

Sun
Aug
27

mainstage Date: Sunday, August 27, 2017 Doors: 20:30-22:30 Start: 21:00
Ticket: € 8,00 File under: country, Punk, Rock'n'Roll, The Hunches, trashy From: USA/CAN Label: In The Red Records

MAINSTAGE

Bij het In The Red-label uit Los Angeles weet je al decennia exact wat je krijgt: vuige punkrock&roll zoals het ooit bedoeld is. Waar de oudere VERA-ganger rode konen krijgt bij herinneringen aan Boss Hog, Action Swingers, Jon Spencer, Speedball Baby, The Dirtbombs, Oblivians, Demolition Doll Rods en Cheater Slicks, heeft de firma ook 21e eeuwers als Black Lips, The Oh Sees, The Fresh And Onlys, Ty Segall en wijlen Jay Reatard in hun catalogus staan. Tegenwoordig hebben ze nieuw talent als Ex-Cult, Meatbodies, Strange Boys en Wand als vaandeldragers. En tel daar dan Sleeping Beauties uit Portland ook gelijk maar bij.

Nog maar een paar jaar geleden uit de as van Eat Skull herrezen, en met ervaring in The Hunches (die we hier in de Club ook nog wel kennen), windt Sleeping Beauties er geen doekjes om. Punk is niet dood, ook al gaan de punkers zelf wel bijna dood. De vijf mafketels die zich Sleeping Beauties noemen (naar Stephen Kings werk?) doen zelf ook verwoede pogingen in het harnas te sterven. Verhalen over drugs, drank, diarree en kots rollen op je af als je online op de op het oog zo lieve bandnaam klikt.

Toch zit er meer in deze band dan in een halveliterblik. Zanger Hart Gledhill had typische ‘shitty jobs’ en bandjes die flopten en besloot toen zijn vader overleed dat het allemaal anders moest. Met de ervaren Rob Enbom van Eat Skull op gitaar en hijzelf als getergde poëet met levenservaring op zang, plus een denderende ritmesectie van Rod Meyer (gitaar), Neil Everett (bas) en Chris Biggs (drums) bracht Sleeping Beauties hun zelfgetitelde debuutplaat uit op In The Red. Een furieus punkmonster is dat geworden, met meezingers als ‘Addicted To Drugs’, ‘Meth’ en ‘Hands Across America’. Slechts hier en daar wordt wat gas teruggenomen, maar live schijnen ze compleet door het lint te gaan (door Gledhill “floor punk” genoemd). Hoewel er twee dagen eerder ook al concerten zijn, lijkt dit mij de perfecte band om het nieuwe VERA-seizoen mee af te trappen; voor oude én nieuwe punkrockers!

Wie ook de mosterd bij bovengenoemde bands haalden, zijn de jongens van Demon’s Claws uit Montreal. Niet voor niks ook op In The Red, en al jarenlang actief. Gaandeweg hebben ze hun punkrock aangevuld met psychedelische blues en rauwe country, waardoor ze wel eens met The Gun Club vergeleken worden. Voor zover ik kan nagaan hebben ze voor 2010 drie platen opgenomen, stonden op Le Guess Who?, maar daarna werd het stil. Wie weet komt er rond deze tour nieuw werk uit. Kom gewoon kijken: er is bier en er is punk!

T-Ice