Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Plaatpresentatie: Vikings In Tibet + Kinoo + Karawane

Fri
Mar
24

mainstage Date: Friday, March 24, 2017 Doors: 20:30-22:30 Start: 21:00
Ticket: € 2,50 File under: groove, indierock, plaatpresentatie, Pop From: NL

MAINSTAGE

In 2013 begonnen Marijn en Jeppe Gooskens Vikings in Tibet, en debuteerden met de slaapkamer EP Petrichor. De broers zochten in de daaropvolgende periode een band bij elkaar, vonden Joe Wilcox en Niels de Jonge, speelden shows (o.a. Melkweg, Oosterpoort, Eurosonic) en deden mee aan het reizende festival Popronde. Tegelijkertijd werkten de Vikings aan een debuutalbum, geschreven en opgenomen in hun zelfgebouwde studio in de catacomben van de Biotoop te Haren.

Nu is 'ie af. 24 maart is het feest. Wat kun je verwachten?                                                                                                                                                                                                   Een LP, violen, goede solide grooves, orkestrale invullingen, dramatische lichtwendingen, oude hitjes, fijne voorprogramma's, zweverige zang, gedans, sjelletjes in de haren, dronken vaders, kekke kiekjes, hard-pratende tantes, geen vuurwerk, slappe praatjes tussendoor en een berg aan nieuwe muziek. Maak daar maar een schets van.

Kinoo
Deze creatieve alleskunners hebben een paar mooie plaatjes van Neu! en Can opgezet voordat ze liedjes begonnen te schrijven. De motorische drums en leuke baslijnen begeleiden de mooie lijzige zang en dat resulteert in sterke popliedjes. Ze hebben al veel leuke shows gespeeld in Groningen (met o.a. Ultimate Painting) en zullen vanavond ook weer verrassen!

Karawane                                                                                                                                                                                                                         De band is opgericht door Anne Caesar van Wieren die zich uit in kerkelijke zang, improvisatie die alle kanten op vliegen, Indiase raga's, fluisterliedjes met klokkenspellen tot esoterische basfluitsolo's en kakofonie. Tijdens hun korte bestaan speelden ze o.a. in Berlijn op ACUD, Eurosonic, Le mini guess who en in Vera Groningen. Ook deden zij het voorprogramma van Deerhoof in Ekko en Rotown en Ela Stiles als onderdeel van The Rest Is Noise