Calendar

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Movies That Matter: Noces (A Wedding) (Voorpremière)

Tue
Mar
14

zienema Date: Tuesday, March 14, 2017 Doors: 20:00-20:30 Start: 20:30
Ticket: € 6,00 Discount: € 5.00 File under: drama From: Belgium, Pakistan, Luxembourg & France

Note: Digitaal, 98 min, French, Urdu, English subtitles

ZIENEMA

DUTCH (English text below)
Tiener Zahira trapt lol met haar vriendinnen, gaat op stap en heeft verkering. Net zoals de meeste Waalse meisjes van haar leeftijd. Ze heeft een goede band met haar Pakistaanse ouders, totdat zij haar willen uithuwelijken aan een man die ze niet kent. Een onverwachte zwangerschap dwingt haar een moeilijke beslissing te maken.De in Belgisch-Pakistaanse Zahira is nog maar achttien en staat nu al voor een moeilijk dilemma: in het ‘vrije’ westen waar ze opgroeide is het heel normaal om als vrouw te beslissen over je eigen lot, maar haar familie denkt daar heel anders over. Haar ouders willen haar uithuwelijken aan een Pakistaanse man. Het is in hun ogen al heel progressief dat ze zelf de keuze mag maken uit drie kandidaten, die ze via Skype kan ontmoeten. Zahira heeft echter al een Belgisch vriendje en blijkt ook nog zwanger te zijn van hem. Haar broer Amir is haar steun en toeverlaat en fungeert als spreekbuis tussen Zahira en haar gekwelde vader. Maar ook Amir is van mening dat ze zich moet conformeren aan de wensen van hun ouders. Haar oudere zus Hina, eveneens getrouwd met een aangewezen partner, drukt haar op het hart dat het de beste keuze is om te trouwen met de geselecteerde kandidaat. Doet ze dit niet, dan zal dat een definitieve breuk met haar familie als gevolg hebben.  Verscheurd door het verlangen haar eigen koers te bepalen en de liefde voor haar familie staat Zahira voor een levensbepalende keuze. Maar hoe de keuze te maken wanneer ze de gevolgen daarvan nauwelijks kan overzien?

ENGLISH
Zahira is an eighteen-year-old girl who has fun with her friends, goes out clubbing and has a boyfriend. Just like many other Western girls her age. She had a good relationship with het Pakistani parents, until they decide they want to marry her off to someone she doesn’t know. An unexpected pregnancy forces her to make a difficult decision.

Noces (A Wedding) (Stephan Streker, BE 2016)


Over Movies That Matter

Movies that Matter is een stichting die als doel heeft bewustwording te creëren rondom mensenrechten en duurzaamheid onder een brede doelgroep. Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Film heeft immers meer dan ieder ander medium het vermogen ogen te openen. Het kan aanzetten tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en napraten. Dat maakt film een uitstekend middel om mensen bewust te maken van het belang van mensenrechten en duurzaamheid en het debat daarover aan te wakkeren.In het On Tour-programma trekken jaarlijks van oktober tot en met mei acht films (die op het Movies that Matter-filmfestival werden vertoond) langs negentien verschillende theaters verspreid over heel Nederland. Elke maand is er dus een spraakmakende speelfilm of documentaire, gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten.