Exhibitions

FOR THE LOVE OF DEAD MOON
10 juni t/m 31 augustus 2016

Locatie: Voorkamer/Garderobe in VERA.
Let wel: beperkt te bezichtigen, alleen tijdens openingstijden wanneer de grote garderobe gebruikt wordt (bij drukke concerten).
 

Vrijdag 10 juni zal in de VERA-voorkamer een door Willem Kolvoort ingerichte expositie voor één van VERA’s all time favorites, t.w. Dead Moon, voor het eerst voor bezoekers toegankelijk zijn. De expositie draagt de titel For The Love Of Dead Moon, een verwijzing naar de benefietavond (For The Love Of Andrew) voor Andrew Loomis jongstleden oktober, en naar aanleiding van zijn overlijden eerder dit jaar.

De expositie bestaat uit alle zeefdrukposters, gemaakt voor de Dead Moon concerten in VERA. Deze dateren van 1990 tot aan 2006, met uitzondering van de poster voor For The Love Of Andrew (2015). Er hangen ontwerpen van Willem Kolvoort (Snorkel), Johanna Wenke (Yol), Ricky van Duuren, Niek Schutter, Case van der Lei en Jan Eleveld.

Daarnaast start op 10 juni ook het VERA-“Beauties of the Undergrond”-live initiatief met een tweeluik van het Dead Moon concert, zoals dat op 14-09-2006 in VERA heeft plaatsgevonden.

U kunt de beide opnames zien via de volgende links:


Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens en Ralf Koopman, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit nieuwe initiatief.

 


ARTDIVISION OP NOORDERZON
18 t/m 28 augustus 2016 - van 14:00 tot 00:30
Locatie: pleintje achter het Dok. 

 

Zoals jullie weten heeft zeefdrukken een lange geschiedenis in VERA en speciaal voor Noorderzon verhuizen wij onze zeefdrukafdeling naar het Noorderplantsoen. Iedere dag drukken de kunstenaars live exclusieve posters voor een selectie van bands en theaterstukken die op Noorderzon geprogrammeerd staan.

De selectie tot zover bekend:
- nog in te vullen

Zit je favoriete act ertussen of wil je gewoon zo'n mooi ontwerp aan de muur, we staan elke dag voor je klaar.

Naast de zeefdrukdemonstratie vind je er muziek, de merchandise van de bands die dezelfde avond spelen en heel veel artwork goodies en shirts in de shop. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!