Beauties of the Underground: traumahelikopter live in VERA (05/01/2013)

Beauties of the Underground: traumahelikopter live in VERA (05/01/2013)
Date: dinsdag, 25 oktober, 2016 - 11:21 | Category: Veranda | Scribent: Teus Druyff | Photo: Peer

VERA “Beauties of the Underground”-live betekent in het algemeen beelden en tonen van concerten van groepen die passen in de sfeer van Rock & Roll, garagerock etc.. Ook de VERA-live singles passen tot nu toe binnen deze kwalificatie.

Na het rustige uitstapje met Timesbold, dit keer weer back to basics in het kader van VERA-“Beauties of the Underground”-live met ons eigen Groningse traumahelikopter. Een echte VERA-band, die ook deel uitmaakte van de eerste VERA-live single, samen met die andere VERA-favoriet Together PANGEA.

Inmiddels hebben ze met Competition Stripe alweer hun derde langspeelplaat uitgebracht. Maar het is nog geen 4 jaar geleden dat ze VERA op zijn grondvesten deden schudden met de release party voor hun gelijknamige eerste langspeelplaat traumahelikopter. Gelukkig is het plafond van de VERA-grote zaal sterker dan dat van de kelder in de Oosterpoort, maar anders was de ravage waarschijnlijk niet te overzien geweest. Want zoals de band tijdens het concert al opmerkte: je brengt je eerste plaat maar 1 keer uit (en dat doe je dan in VERA), en hoe goed ze een week later ook tijdens Noorderslag waren, het concert van 5 januari 2013 vinden wij als VERA toch beter. Het knalt het podium af.

Komende 3 november kun je ze opnieuw live zien in VERA, maar eerst kun je je opwarmen met een selectie uit het optreden van 5 januari 2013.
NB: vergeet ook niet de clip van hun laatste single “Sleep Tight” te bekijken. Geeft een mooie inkijk van plekjes in het VERA-pand, waar je normaal als bezoeker niet komt.

We wensen je veel kijk- en luisterplezier@

 

Eerder heeft VERA/LIVE al live opnames van Timesbold, Dead Moon, Together PANGEA en Green Hornet online gezet.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens en Ralf Koopman, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.