A Giant Dog uit Austin, Texas bracht in 2016 ‘Pile’ uit, waarop de grenzen tussen garage, punk, glam rock en power pop vervagen. De songs vol gevarieerde rock en rock'n'roll roll riffs en dynamische beats op punksnelheid razen aan je voorbij. Maar tegelijk zijn het allemaal knap in elkaar gezette popsongs, die drijven op de krachtige strot van zangeres Sabrina Ellis, die live tekeer gaat als een door Iggy Pop bestuurde Tina Turner. Een logische optelsom als je zegt beïnvloed te zijn door The Stooges, The Velvet Underground en The Coasters.

Inmiddels is de band toe aan de vierde plaat ‘Toy’, waarop ze strakker dan ooit klinken. Het is het resultaat van eindeloos touren in de dezelfde samenstelling; Andrew Cashen en Andy Bauer op gitaar, Graham Low op bas, Daniel Blanchard op drums en de rauwe, uitdagende vocalen van zangeres Sabrina Ellis. Het album werd geproduceerd door Grammy-winnaar Stuart Sikes (The White Stripes, Reigning Sound).

Live heb je ze in december 2016 al in VERA kunnen bewonderen, zelfs resulterend in een 2e plek in de VERA Poll (net achter winnaar Protomartyr)! Zeker een extra reden ze te checken!

De support komt deze avond van OOO (Out of Order) en is een all-girl garage-/postpunkband uit Groningen. De nummers die ze maken zijn kort, fel en strak en worden met veel energie en enthousiasme gespeeld. De band opende onder andere voor Nots, Chastity Belt en Peach Kelli Pop in Vera en bracht in februari een nieuwe EP uit genaamd 'High Pressure'.

A Giant Dog - Lucky Ponderosa (Official Music Video)