Wat gaat de tijd toch snel. Het was alweer in 2005 dat Amusement Parks On Fire in VERA optrad, het jaar waarin ze hun bejubelde debuutalbum uitbrachten. Shoegaze is dan wel een bestaande stroming sinds de jaren ’80, maar kreeg in deze jaren een flinke revival en werd op praktisch elke indie-band geplakt. Amusement Parks On Fire was daarop geen uitzondering, maar wel volkomen terecht. De “gitaar-wall of sound", dromerige melodieën, afstandelijke podium performance en teksten over liefde, dood en drugs, het zit er allemaal in.

Invloeden zijn er van bands als Swervedriver en de godfathers van de shoegaze The Jesus and Mary Chain, maar ze worden ook vaak in een adem genoemd met 65daysofstatic, waarmee ze veelvuldig tourden.

Nu, heel wat jaren later, komt deze band uit Nottingham terug naar VERA, nadat ze in 2017 een levensteken gaven in de vorm van de release ‘Our Goal To Realise’. Dit jaar wordt de 12 inch ‘An Archaea’ verwacht, reden voor APOF om op tour te gaan.

Ze staan er vanavond niet alleen voor. Het Noorse psychpop duo Misty Coast, zijproject van Linn Frøkedal en Richard Myklebust van Megaphonic Thrift heeft vorig jaar hun debuutplaat uitgebracht en sluit aan voor meerdere shows.

Amusement Parks On Fire - Dark Is Out (Official Video)
MISTY COAST - FUNNY WORLD