Erg drukke mannen, het trio dat zich The Blind Shake noemt. Tegen de tijd dat je hun nieuwe plaat hebt beluisterd, is de volgende al bijna weer uit. Ze maakten in 2014 zelfs drie platen in één jaar, ook nog telkens op een ander label. Het drietal uit Minneapolis (broers Jim en Mika Blaha en Dave Roper) verklaarde dat ze nog honderden songs achter de hand hebben. Ze brengen dan ook solowerk uit naast de band. En dan niet even makkelijk een plaatje volgooien met slappe hap, integendeel: op elke plaat gaan ze los alsof elk moment de bom kan vallen.

Afgelopen najaar kwam plaat nummer zoveel uit, en werd als ‘Celebrate Your Worth’ gedoopt. Dat is voor hun doen een tamelijk toegankelijk werk geworden. Nog steeds blazen de Blaha’s hun fuzzende, noisende garagepunk op trommelvliestrillend volume uit hun gitaren (één gewone, één bariton, geen bas) en ramt Roper alle eindjes aan elkaar als een dwangarbeider die per dag een heel hunebed tot grind moet vermalen met een hamer. Maar deze negen songs zijn pakkender, swingender dan voorheen en worden in het hypnotiserende ‘Alicante’ zelfs voorzien van een orgeltje.

De energie en het spelplezier spatten ervan af in rammelrocker ‘Apostle Island’ en in surfpunker en hoogtepunt ‘Corpse On A Roof’, waar in het fraaie ‘Demox’ dreigende rustmomenten en orkanen van distortion elkaar beurtelings afwisselen. Voor die typische overstuurde Blind Shake-riffs moet je bij ‘Society Of Plants’ zijn, en garagerockers met een surf-tic zullen hard gaan op ‘Reasonable World’. De afsluitende titelsong begint nog clean maar verzuipt gaandeweg in bakken noise, fuzz en reverb. Oordoppen verkrijgbaar bij de bar.

Voordat deze prima plaat uitkwam, was The Blind Shake al in VERA te zien geweest, nu een dik jaar geleden. Met die show hebben ze heel wat zieltjes in en rond de Club gewonnen: de show eindigde niet onverdienstelijk in de Top 30 van de Poll. ‘Celebrate Your Worth’ haalde de eindejaarslijst niet, waarschijnlijk omdat-ie nog te kort uit was. Dit jaar gewoon weer invullen! En met dit nieuwe materiaal op zak kan het niet anders dan dat het concert vanavond nog veel intenser en gevarieerder zal worden dan de vorige keer! Mis dit niet!

T-Ice

The Blind Shake - Le Pasion