Hij is muzikant en illustrator, een combinatie die uitstekend past in VERA, waar beide kunstvormen hoog in het vaandel staan. We hebben het hier over Chad VanGaalen, het multi-talent uit Calgary, Canada dat hier tien jaar geleden voor het laatst stond, toen samen met Women. Leden uit beide bands zagen we later terug in Preoccupations (Viet Cong) en zo is de cirkel weer rond.

De scene waarin Chad zich bevindt kenmerkt zich door eigenzinnigheid en experiment, maar hij weet dit regelmatig in prachtige indiepop liedjes te gieten.  Bloedmooie ballades worden afgewisseld met experimentele, harde uitbarstingen. Eentonig zal het nooit worden.

Zijn laatste wapenfeit is het in 2017 door Sub Pop uitgebrachte ‘Light Information’, het album waar ook de underground-hit ‘Mind Hijacker’s Curse’ op te vinden is. Met deze sublieme plaat op zak tourt hij met band door Europa en komt dan ein-de-lijk weer langs in VERA. Mis het niet!

Dia del Mercado
Dia del Mercado heeft sinds ruim een jaar een nieuwe bezetting met Rudy Lentze op gitaar, Henk Drent (Whipster) op bas, Bert Zengerink (o.a. Wishing Tree) op drums en Ruud Slingerland (tot voor kort ook Avery Plains) op zang en gitaar. In deze bezetting zijn ze steeds meer opgeschoven richting een mix van Dark-Americana en psychedelische 60's. Afgelopen jaar werd de EP ‘Another Clumsey Mile’ uitgebracht, die Slingerland solo heeft opgenomen.

Chad VanGaalen - Host Body [OFFICIAL VIDEO]
Chad VanGaalen - Mind Hijacker's Curse
Chad VanGaalen - Peace On The Rise [OFFICIAL VIDEO]
Dia del Mercado - My Patchwork (the one man band version)