Een kologo is een soort getokkelde luit met een huid over de klankkast gespannen en wordt gezien als de voorloper van de westerse banjo. Belangrijker aan de kologo is het volgende; Guy One is geweldig met het instrument. In zijn thuisland, Ghana, is hij een ster en de vertegenwoordiger van de krachtige kologo-muziek.

Guy One presenteert de rijkdom van de Ghanese cultuur op een moderne manier. Live staat hij er gelukkig niet alleen voor. Op het podium krijgt hij ondersteuning van twee Ghanese achtergrondzangeressen en een deel van de Polyversal Souls, een Duitse band die bekend staat om zeer dansbare polyritmischegrooves en gebruik maakt van trompet, sax, orgel, bas, drums en toetsen.

Voorlopig zijn er nog alleen maar een paar singletjes van Guy One te vinden, maar eind januari 2018 verschijnt het debuutalbum! Tot dan toe moet je het doen met de singletjes en ons advies, want in 2017 stond Guy One met de volledige line-up van The Polyversal Souls op ons podium en die show was meer dan de moeite waard!

Op deze avond draait ook DJ Pushin Wood, die we natuurlijk kennen van LOFT. Dat er een hoop gedanst gaat worden staat in ieder geval vast.

Tijdschema:
20.30: Pushin Wood
21.30: Guy One
Daarna: Pushin Wood

This is Bolga! Part 1: Guy One
Polyversal Souls - Yelle Be Bobre (feat. Guy One)