Na 25 jaar keert Monster Magnet Terug in VERA! Begin jaren negentig speelde de band drie keer in onze club, twee keer in 1992, een keer in 1993 en is een echte VERA favoriet gezien ook de hoge Pollnoteringen. Zanger en gitarist Dave Wyndorf smeekt al jaren om een comeback in VERA en krijgt eindelijk de kans om ons podium weer in lichterlaaie te zetten!

Voordat stonerrock halverwege de jaren negentig populariteit begon te winnen was Monster Magnet al enige tijd het terrein aan het verkennen. De band bleek een echte retro-rock visionair die de nodige kritiek heeft moeten doorstaan voordat eind jaren negentig hun vasthoudendheid loonde en het album Powertrip in no-time de gouden status kreeg.

Monster Magnet was toentertijd al gevestigd als één van de meest invloedrijke bands in de underground stonerrock scene. Er zijn duidelijk invloeden uit jaren zeventig hardrock en metal te horen, maar voornamelijk het verkennen van spacerock en psychedelica heeft zijn stempel op de sound gedrukt.

Op 23 maart is de albumrelease van Mindfucker, waardoor we niet alleen zijn verzekerd van hun klassiekers, maar ook van nieuw materiaal. Dit in combinatie met de podiumuitstraling van rasentertainer Dave Wyndorf verzekert ons bij voorbaat van een memorabele avond!

Monster Magnet - Powertrip
Monster Magnet - Space Lord