De pollwinnaars van 2016 & 2017 komen terug!
De heren van Protomartyr eindigen hun Europese tour namelijk op Vlieland (ITGWO), maar wilden dolgraag terugkomen naar VERA. Daarom is er nog een dagje aan vast geplakt voor ze weer in het vliegtuig springen.

Het verhaal moge inmiddels bekend zijn. Zanger Joe Casey, zonder enige muzikale ervaring, richtte Protomartyr op, samen met enkele 10 jaar jongere gastjes. Vrij onverwacht boekten ze daar succes mee, en nu, een aantal jaren verder, is de band flink gegroeid en is het al lang niet meer de oude gast met de jonge honden maar een band met een carrière waar je U tegen zegt. Ze wonnen niet voor niks de Vera Poll in 2016 én 2017!

Caseys zang wordt wel vergeleken met die van Ian Curtis en Mark E. Smith. Live doet het ook wel denken aan Les Savy Fav of Future Islands; een onvoorspelbare frontman (maar zonder al die gekkigheid) die los opereert van de retestrakke band erachter.

Het wordt een avond vol felle, giftige postpunk en we kunnen niet wachten om de heren weer te verwelkomen, want Protomartyr hoort thuis in de club!

Protomartyr - Wheel of Fortune (feat. Kelley Deal) (Official Video)
Protomartyr - A Private Understanding (Official Video)