Door de smalle ingang in het oude voorpand kan VERA grote aantallen bezoekers niet snel verwerken. Kom dus op tijd om een lange rij te ontlopen.
Heb je nog geen maandkaart, hou dan € 1,50 paraat voor een snelle kassa-afwikkeling. Alvast bedankt.

__________________________________________________________________________

FESTIVALISERING. Eenmaal gevallen schiet deze term als een kil briesje door menig poppodium en laat de medewerkers met kippenvel achter. Gelukkig bestaan er nog artiesten als Stefan Hantel, die aan het eind van de show alvast de datum voor het komende jaar vastzetten. Op Planet Paprika trekken ze zich duidelijk niet veel aan van dit soort nieuwerwets selectief touren. Misschien is het ook de ervaring en de inmiddels gevestigde naam die keuzevrijheid geeft, want deze Duitse dj en producer, beter bekend onder zijn artiestennaam Shantel, draait al zo’n 20 jaar mee in de dance/pop scene. ‘Wie gaat hier nou nog heen?!’, was dan ook mijn gedachte toen ik in 2011 achter de bar stond in Vera. En dat heb ik geweten. Tot aan (en stiekem ook achter) de bar deinde het publiek mee op de opzwepende balkan beats en ook in de jaren erna trok hij telkens weer de zaal vol.

Als dance DJ Shantel richtte hij half jaren 90 in zijn hometown Frankfurt een club, en zocht naar meer verdieping in de muziek. Hij kwam terecht bij zijn Roemeense roots, de Duitse Bucovina stam, en samen met verschillende orkestar  combineerde hij de dance-vibe met het gypsy temperament waar een lach en een traan dicht bij elkaar liggen. Het resulteerde in een live-act met trompetten, accordeon en tamboerijnen, tegenwoordig in de vorm van het Bucovina Club Orkestar. En natuurlijk mister Disko Boy himself met lyrics die er niet om liegen: ‘It’s a live transmission of Paprika vibrations. The aliens are coming to help the Nations.’ En zo zijn de shows ook het beste te omschrijven. Enkel dansbare hits veelal gezongen in het Roemeens, waarbij je dan vaak niet weet of het om een Partizani of een dramatische liefdesgeschiedenis gaat.. Je moet het gewoon ondergaan en je mee laten slepen door de feestende meute, want één ding is zeker: ook na zoveel jaren heeft Shantel nog steeds de juiste formule te pakken voor een broeierig feestje!

- Nina

En last minute is Pushin Wood Soundsystem toegevoegd om de zaal op te warmen en vooral nadien voor een feestje te zorgen! So put on your dancing shoes voor de beste Afrobeats, Samples, Breaks, Horns & Good Mixing!

Shantel & The Bucovina Club Orkestar Live - Disko Boy @ Sziget 2012
Shantel & Bucovina Club Orkestar - Disko Partizani - Live (Jardin du Michel 2012)