Met een flinke dosis peper in de reet weten The Bellrays al jaren menig publiek omver te blazen. Zangeres Lisa Kekaula is dan ook een onontkoombare aanwezigheid op het podium. Haar krachtige, soulvolle stem stuwt de van zichzelf al knallende gitaarpartijen tot nog grotere hoogten.

Noem het een explosieve mengeling van soul, funk, punk en rock ‘n’ roll, The Stooges meets Aretha Franklin. Het is alweer tien jaar geleden dat ze voor het laatst bij ons speelden, naar het schijnt zijn ze in die tijd alleen maar beter geworden!

The Monroes
Een plaat opnemen in New York. Openen voor the Black Keys, Holly Golightly, the Blues Explosion en nog veel meer van hun inspirators. Diverse tourtjes in Duitsland, Frankrijk, England en Italie. The Monroes hebben al heel wat uurtjes in een busje versleten. Zestien jaar lang duurt de muzikale reis van deze Groningse Americana/Surf/Garageband al. Eind dit jaar komen ze met hun nieuwe plaat “Scrapyard Songs” waarop ze hopelijk de perfecte balans tussen de zwoele mooie liedjes van zangeres/gitariste Josje en de vuige onstuimige gitaarsound van zanger/gitarist Arnold vinden.

The Bellrays - Black Lightning
The Monroes - The Lights (2018)