VERA Maandkaart/ Membership

VERA Maandkaart/ Membership


DE VERA MAANDKAART IS AFGESCHAFT

Vanaf januari 2017 heb je in VERA geen Maandkaart meer nodig. Waarom deze verandering?

Toegankelijkheid
Als VERA willen we toegankelijk zijn voor een breed publiek en geen drempels opwerpen of onduidelijkheid veroorzaken, kortom het draait grotendeels om toegankelijkheid. Uit publieksonderzoek is gebleken dat de meerderheid het eerder als toeslag ervaart dan als voordeelpas. En juist dat voordeel is waar het ooit voor bedoeld was.

Servicekosten
In een tijd waar je als bezoekers steeds vaker online een kaartje koopt en daar al servicekosten betaalt, vinden wij het niet erg gastvrij overkomen wanneer je aan de deur nog met een extra ‘toeslag’ van € 1,50 wordt geconfronteerd.

Rijen
Daarnaast levert de maandkaart bij de drukkere concerten kassavertraging op omdat je daar nog een kaartje moet kopen aan de deur. Ook dat komt niet gastvrij over vinden wij. De maandkaarten online verkopen is onderzocht, maar bleek geen praktische oplossing te zijn.

Onduidelijkheid
Via de site, in de bevestigingsmail, in de maandagenda, op je ticket en ook op de maandkaart zelf wordt gecommuniceerd dat je een maandkaart nodig hebt en waarom, maar vooral voor nieuwe en sporadische bezoekers blijft dit onduidelijk.

Het alternatief: de VERA Clubkaart
In 2013 is de VERA Clubkaart geïntroduceerd, bedoeld om een grotere trouwe achterban te creëren, en met meer dan 200 pashouders is het al een aardig succes. Dit is wat ons betreft waar VERA voor staat. Laat de bezoeker zelf kiezen of ze ons (financieel) steunen en daarvoor in de plaats krijgen ze tal van voordelen (gratis concerten, gratis garderobe en vele kortingen). Deze trouwe groep heeft hart voor onze club, komt regelmatig en wij proberen je daarom via de Clubkaart te verleiden om (vaker) bij voor ons belangrijk inhoudelijk programma langs te komen.

Wat betekent dit voor jouw portemonnee?
Nou, eigenlijk weinig tot niks. Met de afschaffing van de Maandkaart zullen we de gederfde inkomsten ergens  moeten compenseren, maar wel zonder de bezoeker in de portemonnee te raken.
Dit betekent in het kort: een lichte verhoging  van de concert- en zienema kaartjes, de garderobe gaat naar 1 euro en er komt entree in plaats van een Maandkaart op avonden waar we voorheen alleen een MK vroegen. Gemiddeld gezien betekent dit vrij weinig, zie de voorbeeldjes hieronder.

Rekenvoorbeeldjes

Grote Zaal Concert
- Kost gemiddeld € 10,- + een Maandkaart van € 1,50 + € 0,50 Garderobe (totaal € 12,00), dat wordt € 10,50 + 1 euro Garderobe (voor Clubkaarthouders gratis), totaal dus € 11,50.

Zienema
- Een filmavond bezoek je nu voor € 4,50 + een Maandkaart van € 1,50 = € 6,- De nieuwe prijs wordt € 6,-, maar als student, Clubkaarthouder, CJP’er of Stadjerspashouder betaal je € 5,- Een strippenkaart tot slot is 20 euro voor 5 filmavonden.

Downstage en Dansen
- Een Downstage- of Dansavond die nu een Maandkaart kost, daar gaan we een kleine entree voor vragen. Clubkaarthouders lopen gratis door of krijgen een fikse korting.

oor het bijwonen van het VERA programma heb je naast je entreebewijs een maandkaart nodig. Deze kost € 1,50 en geeft je de gehele lopende maand toegang tot VERA. Bewaar deze dus goed!


Waarom deze maandkaart?

VERA is een vereniging zonder winstoogmerk met een breed cultureel aanbod; door middel van deze bijdrage ondersteun je onze doelstelling en financiële exploitatie.