De dagen worden korter, en het weer wordt kouder. December is hier en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken van het afgelopen jaar! Vorig jaar werd Keep Diggin' van Them Dirty Dimes verkozen tot het Beste Nummer van Groningse Bodem 2021. Er werden toen meer dan 1800 stemmen uitgebracht. Nu zijn we op zoek naar de favorieten van dit jaar. Welk nummer komt nu als winnaar uit de bus?

Afgelopen weken vroegen we wat jullie favorieten waren van het afgelopen jaar. Hier is een prachtige lijst uitgerold met veel puike popsongs en echte bangers. Maar er kan er natuurlijk maar een de winnaar zijn.

Deze winnaar maken we bekend tijdens een feestelijke avond in Vera op 22 december. Gedurende de avond zullen meerdere Groningse artiesten voor ons optreden, blikken we terug op het afgelopen muzikale jaar en zal Nachtburgemeester Merlijn Poolman onthullen van wie het Beste Nummer van Groningse Bodem 2022 is!

De line-up van de avond bestaat uit:

WATERLEAF
Deze groep combineert bitterzoete dreampop met het hoekige randje van 80’s synths en drumcomputers. De band stond onder meer al op Grunnsonic en Noorderzon. Wie ze niet kent van hun muziek zal ze misschien nog kennen van hun protestactie rondom de betaalde editie van het Bevrijdingsfestival dit jaar. Deze avond geen protest, maar wel een knallende show!

Rommy Gabay
Een zangeres die je met haar stemgeluid vol soul over een levendig geluid van pop en hiphop meeneemt op een emotionele trip. Daarin worden alle tegenstellingen van het leven belicht. Een mooi contrast tussen een groovy sound en goudeerlijke teksten. Afgelopen jaar bracht ze twee singles uit, en is hard op weg om een bekende naam in de Groningse scene te worden.

Fred Goverde
Fred Goverde en zijn band leveren prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude.
Als The Hives, maar dan in je moerstaal.
Als The Dandy Warhols, maar dan niet stoned. Overal waar de heren spelen, bevestigen ze hun reputatie als indrukwekkende liveband. Uitgeput, bezweet en met een lach van oor tot oor zwaait Goverde zijn publiek uit. Afgelopen jaar heeft de groep heel wat meters gemaakt tijdens de Popronde, waardoor ze nu in topvorm zijn.

Never Been To Berlin
Dit zanger/producer-duo, bestaande uit Midnight Phone Carl (Sander Kaatee) en Goossie Dilligans (Goya Buitenhuis), maakt meeslepende Engelstalige dancemuziek en tapt inspiratie uit allerlei genres. Op hun debuutalbum ‘Aha-Erlebnis’ (2020) hoor je betoverende trance, opzwepende pop en ronduit beukende beats.Live weten de heren keer op keer de hele tent in de fik te zetten. Zo gaven ze diverse live shows in o.a. EM2 als support van De Likt, sloten ze De Hollander af op hun eerste festival Grasnapolsky en in House of Pong als afsluiter voor de Vengaboys.

DJ Looming Iris
Een Groningse dj met een voorliefde voor breakbeat, rave, techno, idm en indie dance.
Vanuit een voorliefde voor leftfield elektronische muziek en indie organiseert ze het kleurrijkste feest PAUW! in Vera elke maand. Ook draait ze op KopjeK, OOST en (underground)raves.