Dit weekend is het toffe Incubate festival in Tilburg aan de gang. Daar speelt ook het Boliviaanse collectief 8bitarmy, bestaande uit muzikanten, kunstenaars, activisten en studenten met een sterke interesse in geluids- en visuele experimenten en open source technologie. In de praktijk komen daar veel chiptune/8-bit projecten uit voort. 

Na Incubate komt 8bitarmy samen met het collectief Eindbaas ook in Groningen een avond met hun chiptune-acts vullen. Dat gaat er als volgt uit zien:

 

23:30 - 0:00 Misbelievers (8bitarmy)
0:00 - 0:30   xyce (Eindbaas)
0:30 - 1:15   Raccoon Kingdom (8bitarmy)

 

Misbelievers
Een duo dat bestaat uit de Boliviaanse producers Dr. Chaos en Hanny Knaudt. Ze combineren techno met bliepjes die recht uit een gameboy komen.

xyce
Tussen de Boliviaanse acts door laten we ook twee Groningers hun ding doen, en dat ding is blije bitpop met veel melodie. Feestje! 

Raccoon Kingdom
Weer Dr. Chaos en Hanny Knaudt, maar ditmaal ook met producer Ninho erbij. Raccoon Kingdom is hun 'vintage video-game sounding 8-bit' project. "Focusing on alternative electronic genres and rescueing vintage video-game consoles to generate an unique sound that goes from indie sounding songs to dirty bassline."