Net als drum'n'bass stuitert ook de tijd door. En dus hebben we een jubileum te vieren: 10 jaar Break-Fast!

In 2004 beginnen de Break-Fast avonden in Poelestraat 29, eind 2006 verhuist Break-Fast naar Vera. Met succes en wederzijds genoegen, want bijna 8 jaar later wordt er op de dansvloer van onze pop underground tempel nog steeds gestuiterd op sublage tonen en snelle breakbeats. Voor Break-Fast staat de kwaliteit van de muziek voorop en worden op elke avond verschillende subgenres naar voren geschoven, van drumfunk, liquid, techstep, neurofunk tot experimentele dnb in een mix van internationale namen en aanstormend talent.

Voor dit feestelijke gebeuren zien we in Break-Fast XXXIX een aantal gasten uit 10 jaar Break-Fast terug achter de draaitafels en zelfs achter een drumstel.

De Londense Break krijgt door jazz en funk al jong een voorliefde voor breakbeats. Hij leert drummen en piano spelen en kruipt al op 14-jarige leeftijd als dj achter de draaitafels. Dan is er geen stoppen meer aan. Zijn kennismaking met maten Squire en Silent Witness in 2001 zal uiteindelijk in 2003 leiden tot de oprichting van het nieuwe innovatieve dnb label DNAudio.  Helder knetterende breaks, zware bassen en sterke melodiëen maken hem geliefd draaimateriaal voor top dj’s uit de dnb scene.

Macc komt uit Barking, Engeland en is een bekende naam in de drumfunk scene met zijn uit de bocht vliegende beats. Middels releases op Outsider Recordings, Counter Intelligence, Exegene en binnenkort op Breakin’, Mindrush Recordings en 13 Music maakt de wereld kennis met dit bijzondere dnb talent.  Naast Don Cherry, Miles Davis, Paradox en Photek houdt Macc ook van traditionele Vera underground acts als Jesus Lizard en Slint.  Live neemt hij plaats achter een heus drumstel. Beter kan de symbiose tussen Vera en Break-Fast niet worden gedemonstreerd.

Maask, de stemkunstenaar en beatboxer uit Leeuwarden is naast Break-Fast al vaker in Vera te zien geweest en is hier een graag geziene gast. Met veel humor doorsnijdt hij de wereld van pop- en dancemuziek en heeft hij lak aan conventies.

De feestvarkens van de avond zijn de lokale  resident dj's van Break-Fast: Fre4knc, Mindmapper, Mik en Reskript. Zij sluiten altijd naadloos aan bij de internationale dnb helden en zullen op dit 10-jarig jubileum nog eens extra knallen!

Aan MC Mush uit België, bekend van MentalLAB, de eer om het feestje nog verder te laten ontvlammen!

Dikkie.