‘De luidste band van New York’ komt weer naar VERA! A Place To Bury Strangers - APTBS voor vrienden - heeft sinds de oprichting in 2003 hier meermalen op het podium gestaan en wist zich gelijk geliefd in Groningen te maken. En dat was niet alleen omdat ze de EP ‘Strange Moon’ hebben uitgebracht, met covers van onze huisfavoriet Dead Moon.

Nee, APTBS scoort met eigen platen en geniale concerten altijd wel hoog in de VERA Poll. De gekte van de platen wordt live altijd in het kwadraat gebracht. En laat dit drietal nou recent net weer een langspeler hebben uitgebracht: ‘See Through You’ kwam in februari uit en belooft de toch al opwindende liveshows nog eens van extra cachet te voorzien.

Het drietal APTBS is echter niet meer hetzelfde als bij het laatste bezoek aan onze Martinistad. Alleen bandbrein, zanger en gitarist Oliver Ackermann is er nog, geflankeerd door nieuwelingen en tevens echtpaar John Fedowitz op bas en Sandra Fedowitz achter de drums. Op ‘See Through You’ (uitgekomen op de bands eigen label Dedstrange) horen we dat de kwaliteit niet onder deze nieuwe samenstelling te lijden heeft gehad.

Integendeel: wie van een vervreemdende mix van knoepertharde shoegaze, fuzzy postpunk, psychedelische spacerock en groovy noiserock houdt, kan dit allemaal terugvinden op deze alweer zesde plaat van dit trio uit Williamsburg, Brooklyn NY. Maar A Place To Bury Strangers is vooral een geweldige liveband, ook door de prachtige visuals die de shows omlijsten. Kom je broekspijpen weer ouderwets laten klapperen bij deze bijzondere band!

Op 1 april moet - ook op Dedstrange - ‘Echo In The Memory’ van Lunacy uitkomen, gemastered door Ackermann zelve. Zij zullen de slakkenhuisjes in uw binnenoren komen opwarmen. Met synths, bas en gitaar veroorzaken zij een dystopische trip door een duistere onderwereld.

T-Ice