Accelerators is een natuurlijk een knaller van een naam voor uptempo pop punk. Dat hebben die jongens uit Rotterdam slim bedacht. Het zijn hardwerkende jongens getuige de willekeurige informatie op het internet. 7 shows op 1 dag spelen, 50 dagen touren EN elke dag spelen. Daarbij was Marlon met zijn 13 jaar de jongste om te gaan spelen op Lowlands (in 2003, met de band The Freckles). Wat het verhaal betreft komt het ook wel overeen met The Paceshifters, dat zijn per slot van rekening ook jonge knapen met het hart op de juiste plek.

Rotterdam is hard werken en dat heeft als resultaat dat ze bijna elk jaar een schijfje uitbrengen. Dat doen ze dus al sinds 2003, op Squinty Joe Records (UK) en op Nederlands trotse punk label Stardumb. Zeg je Stardumb, denk je; Apers. Althans zo werkt het bij mij. The Apers zijn jarenlang trouwe gasten geweest in onze kelder. Net als meer ‘spul’ wat bij hun boekingskantoor vandaan komt. Sedate bookings, dan is het voor de meeste mensen al duidelijk.

De muziek is simpel en doeltreffend. Verwacht geen schone melodieën of ingewikkelde zanglijnen. Aftikken tot 4 tellen en doorbeuken. Voor de muzikale referenties gooien we de Apers er nog maar eens tegen aan. Met Screeching Weasel, Down by Law voor de zang, oude MxPx en natuurlijk Ramones (leren jackies verplicht) als je dan nog geen idee hebt, blijf je maar thuis.

Voor een ieder die met weemoed terug denkt aan de gouden jaren van Punk’o’ Rama cd’s en natuurlijk voor de kids om met het hoofd te knikken of een pitje te maken.

Leren Jacks aan buttons erop, pet op de kop, all stars uit de kast en komen! - Anco