De trouwe Kelderbar-bezoeker kun je voor drie dingen ’s nachts wakker maken: een lekker potje bier, een goede dosis gitaargeweld in zijn/haar favoriete concertkelder en voor nog een potje bier. En laten we nou op 18 mei deze heilige triforce weer in huis gehaald hebben met Acid Cannibals, potjes bier en potjes bier (eventueel zijn er ook andere vloeibare versnaperingen aanwezig, voor de liefhebber).

De leden van dit duo uit Glasgow spelen onder andere in The Cosmic Dead (vorig jaar nog in de Grote Zaal) en Droves, en maken onder het monniker Acid Cannibals de vrij ideale cocktail van hardcore punk en metalriffs. De vocalen zijn bij vlagen even meezingbaar als moeilijk te verstaan, wat natuurlijk perfect is voor wanneer je uit onbedwingbaar enthousiasme met je vuist in de lucht staat mee te ‘zingen’. Knappe bezoeker die bij een prijsnummer als ‘Life’s Alright’ nog stil is en staat.

De band heeft twee EP’s uitgebracht met illustere titels als ‘ Why Not Every Night?’  en ‘ Horny For Tomorrow’, die uiteraard beiden online te luisteren zijn. Als je daarna nog twijfel in je lichaam hebt over waar je je op 18 mei bevindt, weten wij het ook niet meer. Of nouja, je kunt nog even het onderstaande live-filmpje checken terwijl je er een galmende Kelderbar en een potje bier en nog een potje bier bij denkt. Kan onmogelijk mislukken deze avond!|RALF