Iets van 3 jaar geleden speelde in een afgeladen kelderbar de band Gewapend Beton. Vanuit alle Groningse hoeken en gaten waren werkelijk de hanekammen en leren jackies gekropen om die avond een van Nederlands betere punkbands te bekijken. De kelder heeft volgens mij nog nooit zo vol gestaan. Zeer vermakelijke avond. En ook mede dankzij die andere band die was meegekomen. Adolf Butler.

Qua muziek ook wel "punk" maar toch uit een heel ander vaatje tappende. En geloof het of niet, dat kon de goedkeuring van het overgrote deel van het publiek ook wegdragen. Opmerkelijk, want echt toegankelijk of lekker in het gehoor ligt Adolf Butler niet. En dat is ook niet de bedoeling denk ik. Maar voor mij waren ze de band van de avond (en dat lag niet aan Gewapend Beton). Nu dus de welverdiende return. Ze hebben een nieuwe lp uit genaamd 'Holland" en de hoes is alleen al een om in te lijsten. Veel roodwitblaauw en oranje.

Muzikaal gezien heerlijke noispunk uit de hoek van Brainbombs, Jesus Lizard, Drunkdriver en Pissed Jeans. Van die muziek die je opzet en bij afloop even laat voor wat het is omdat je blijft hangen in een wijfelend "WTF hoorde ik daar nu net?". Noise, feedback, punkrock en een zanger die volledig over de top gaat. Heel fijn en in potentie nu al een van de hoogte punten van het jaar. En wie weet kan hier de met hun meegekomen band die avond wel compleet maken.

Richie Dagger komt uit Tilburg en bestaat uit mensen van Restles Youth en Hooghwater. Ergens tussen punk en psychedelica in dus. Veel 60's invloeden, koortjes en solo's. Ik lust er wel pap van. Ja dat gaat helemaal goed komen deze avond. Op een stampvolle kelder maar weer! - MRK