WEGENS DE SLECHTE WEERSVOORSPELLINGEN WORDT DE VOORSTELLING HELAAS AFGELAST.
MAANDAG 29 OKTOBER ZAL DE FILM IN VERA  BIJ VERA ZIENEMA WORDEN VERTOOND. DE KAARTEN BLIJVEN GELDIG.

ZIENEMARKT IS CANCELLED DUE TO THE BAD WEATHER FORECAST. VERA ZIENEMA WILL SHOW THE MOVIE NEXT MONDAY.

__________________________________________________________________________

LIEVER UW GELD TERUG?
Kaarten die online gekocht zijn zullen, als ze maandag niet zijn gescand, automatisch worden teruggestort (excl. servicekosten). Kaartje bij een voorverkoopadres gekocht? Mail je transactienummer, naam, woonplaats en rekeningnummer naar [email protected] en het bedrag wordt op je rekening gestort.
Ben je een prijswinnaar? Je naam staat maandag ook op de lijst.

__________________________________________________________________________

 

At World's End (Tomas Villum Jensen, 2009)
Blu-ray, 95 min, Deens gesproken, Engels ondertiteld / Danish with English subtitles
Na het succes van openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren gaat Vera Zienema haar horizon nog verder verbreden. In samenwerking met de Gemeente Groningen organiseren wij de allereerste editie van Zienemarkt, een kleinschalige openluchtbioscoop bovenop het informatiecentrum Groningen Vernieuwt. Oftewel, mits het weer het toelaat - bij slecht weer wordt de voorstelling afgelast - lekker film kijken op een knus dakterras. Er zijn kussens, stoelen en dekens. Kleed je warm aan en neem wat te drinken mee. Help ons dit experiment tot een groot succes te maken en kom genieten van de hilarische Deense actiekomedie Ved Verdens Ende, a.k.a. At World’s End!

Anders Thomas Jensen mag het wonderkind van de huidige Deense cinema genoemd worden; als regisseur/scenarist maakte hij geschiedenis met eigenzinnige, inktzwarte komedies als Adam's Apples en The Green Butchers, als scenarist voor anderen gooide hij hoge ogen met Brothers, Open Hearts, After The Wedding en In a Better World. In die scenario's voor anderen laat hij zich doorgaans van een veel serieuzere kant zien, maar in zijn eigen films gooit hij alle remmen los. In At World's End, dat geregisseerd werd door Tomas Villum Jensen (geen familie), krijgt Jensens frivolere kant voor de verandering alle ruimte.

Centraal staat de jacht op een bloem in de jungle van Sumatra, die hen die van de bloemblaadjes eten het eeuwige leven zou schenken - zo beweert althans een verwilderde Deen die een BBC-team een kopje kleiner heeft gemaakt omdat die de bloem wilde meenemen. De stuntelige psycholoog Adrian wordt naar Indonesië gestuurd om aan te tonen dat deze man, die 129 jaar oud beweert te zijn, ontoerekeningsvatbaar is en hem aldus voor de doodstraf te behoeden. Voor Adrian en zijn mooie assistente het weten, zijn ze samen met de Indonesische autoriteiten en een Amerikaanse gangster verwikkeld in een bloederige jacht op de bloem.

Stereotypen (corrupte, gewelddadige Indonesische politie) en actiefilmclichés (denk aan James Bond en Indiana Jones) worden niet geschuwd - ze worden met veel plezier en venijn tot in het absurde uitgespeeld door beide Jensens. De inktzwarte humor en onverwachte wendingen waar scenarist Jensen een patent op heeft, zijn eveneens volop aanwezig en maken van At World's End een guilty pleasure die niet gemist mag worden.

Ruben