In navolging van alle garagerockhypes van dit moment, weer eentje uut Grunn. De jongens van The Black Cult zijn regelmatig geziene gasten bij het Colosseum aan de Paradijsvogelstraat (dat skatepark doet ook aan band avonden, check die site en like ze op Facebook, beter nog… ga heen!). De nummers ‘Drugs’ en ‘High’ getuigen wel van het feit dat The Black Cult daar niet alleen skate en muziek maakt. Drugs wordt vanavond gepresenteerd als single, dus op vinyl. Ik hoop dan op High op kantje B, die vind ik namelijk beter. Maar ik ben dan ook niet zo van de drugs.

Evert ‘Mr Grunnenrocks himself’  heeft ze hoog op het ‘mustsee’ lijstje staan. Ze klinken als traumahelikopter voor hun Excelsior periode, on speed, met fuzz en een dikke bak galm over de zang.

 En om aan te geven dat ze in het zuiden van het land niet allemaal op Wilders stemmen en laveloos aan het bier zitten de godganse dag, komt er een vijftal  opgeschoten jongeren genaamd Afterpartees muziek maken in onze beatkelder. Voor fans van Mikal Cronin met een surftik. Zeker een goede belofte uit het golvende zuiden. | Bier! ANCO