Nicole Schneit is de frontvrouw van de in Brooklyn gevestigde indie band Air Waves. Met volledige bezetting komt ze deze winter langs in VERA.

Op het laatste album Warrior gebruikt Schneit haar groeiende muzikale horizon om troost en solidariteit uit te drukken tijdens onzekere tijden. Net als velen vecht ze voor elementaire rechten, waardigheid en acceptatie als queer, levend in deze gekke wereld. Een goed voorbeeld hiervan is het prachtige nummer ‘Blue Fire’ over de dreigingen in het huidige politieke klimaat. Daarnaast verhaalt de plaat over volharding en veerkracht waarin afbrokkelende relaties en persoonlijke hebben geleid tot haar krachtigste verzameling aan nummers tot nu toe.

De support is er van Alcuna Wilds. Deze Brits/Nederlandse elektronische trip-rockband is gevestigd in Den Haag en Utrecht. Hun muziek kenmerkt zich door atmosferische soundscapes, krachtige beats, sterke melodieën gelaagde, reflecterende zangpartijen. De muzikale diversiteit van de bandleden zorgt ervoor dat de band een kenmerkend en uniek geluid heeft. Hun nieuwe single ‘Pulse’ werd gereleased in september 2018, en zal worden opgevolgd door de derde EP in januari 2019.