Andy is jarig! Andy? Ja, Andy! Wie is Andy? Andy is een humper. Wtf is een humper?! Een humper bouwt het podium op en helpt de band met uitladen. Hard werk, en dat al heel wat jaartjes. Dat schreeuwt om een mooi feestje: Andy's Birthday Banger.

We weten in Vera dat keihard feesten echt wel kan samengaan met een potje underground rock. Zo kennen we hier de Kiss'N'Run rock'n'roll parties van Robert Stipje en de avonden met de PunkRockHeavyMetalKaraokeBand (5 september het 10-jarige jubileum!). Nu trakeert onze Schotse stagehand Andy zijn geliefde Vera ("the best f****** club in the world!") op een kwaliteitsavondje van eigen Groninger bodem.

Andy rolt zo'n 20 jaar geleden bij een Pearl jam concert Vera binnen en vele avondjes van doorzakken in de Kelderbar na concerten zullen volgen, alhoewel hij het vertrek van de tafelvoetbaltafel tegenwoordig wel betreurt. De Groninger muziekscene verdient volgens hem speciale aandacht vanwege het hoge gehalte aan goede bands en in het bijzonder Vox Von Braun  ("the best f****** Groningen band in the world!").

Vox Von Braun presenteerde al twee albums bij ons in Vera, waarvan de laatste 'Rich & On Wheels' heet en uitgebracht werd op Subroutine Records. De band maakt broeierige en gruizige feedbackpop, waarbij er een prettige balans is te vinden tussen lekker geram en quasi nonchalante en onderkoelde popliedjes. Een mix van sixties, shoegaze en psychedelica, waarbij je op het ene moment dromerig kunt wegzweven op aangenaam melodieuze undergroundpop om het andere moment weer ruw wakker te worden geschud door naar stonerrock neigende gitaarmuren.

'Rich & On Wheels' is een ware internationale co-productie. De plaat is in Brighton opgenomen met producer Matthew Twaites (Electric Soft Parade). Daarna is een flink gedeelte van de uiteindelijke mix gedaan door Peter Hayes van Black Rebel Motorcycle Club in zijn studio in Los Angeles. Hij was nogal onder de indruk geraakt van Vox Von Braun, toen de band in hun voorprogramma speelde hier in Vera. Wie weet is dit alles een opmaat tot nog meer internationale avonturen, Andy's zegen heeft Vox Von Braun!

Reverse Cowgirls is opgericht door zanger/gitarist/tekenaar/cartoon-animator Michiel Hoving (Sixtyniners) en zanger/gitarist Joost Dijkema (ex-Loud Squirt). Als duo weten ze een hele band te imiteren door naast zang en gitaren elk een half drumstel voor hun rekening te nemen. Maar met een bas erbij klinkt het toch vetter, moeten de twee hebben gedacht, dus is bassist Harrie Kingma (ex-Monroes) in de gelederen gekomen. Als trio leidt Reverse Cowgirls je via bluegrass, obscure sixites country, hippie-country-rock en alt-country naar southern rock en americana. De manier waarop het verbazingwekkende voetdrum-spel, gitaren, zang en contrabas samensmelten is uniek te noemen. Een kleine band met een groot geluid. Binnenkort ligt de debuutplaat 'Bucking' in de schappen met een fraaie Hoving-hoes!

De avond zal knallend afgesloten worden door het Rock-‘N-Roll DJ Team bestaande uit: DJ Anne Sleaze, DJ Hysterica en DJ Dirt!

- Dikkie