Twee jaar na de debuutplaat 'Go' presenteert het elektronisch akoustische folk-duo Annemarieke Coenders & Wim Sebo een nieuwe plaat aan de wereld, 'Making Heaps Digging Holes'. En opnieuw heeft Vera de eer het podium te zijn voor deze presentatie. En wederom op een stemmig herfstige zondagmiddag. Goede dingen behoeven geen verandering.

Dat geldt ook voor het feit, dat de produktie weer in eigen handen is. Drummer en geluidskunstenaar Wim Sebo heeft zijn eigen opnamestudio ingericht in zijn grote binnenvaartschip. Dat betekent sfeervol musiceren in het zelfverbouwde grote ruim tussen de welvende houten muren onder het genot van een drankje bij de grote houtkachel. Waar hond en kat gezellig aanschuiven, terwijl de golven tegen de scheepswand klotsen. Ondertussen recyclet Wim middels de samples in zijn elektronisch drumstel allerlei geluiden uit de omgeving, van de eigen dieselmotor van het vrachtschip tot kerklokken uit omliggende dorpen. Zo werken de drums niet alleen ritmisch, maar ook melodisch en vooral sferisch. Het is niet lastig voor te stelllen, dat de akoustische folknummers van Annemarieke in deze setting niet alleen hun warme gevoelvolle sfeer behouden, maar dat dit zelfs versterkt en verder uitgebouwd wordt.

Annemarieke Coenders en Wim Sebo komen oorspronkelijk uit uiteenlopende muzikale richtingen. Annemarieke is bekend geworden als de helft van het folk-duo Ygdrassil, dat heeft bestaan van begin jaren negentig tot 2007. Indertijd gaf Ygdrassil een eigentijdse alternatieve draai aan de folk-nummers, die het duo produceerde. Met terugwerkende kracht zouden we al van indie folk kunnen spreken. Wim heeft in die tijd als drummer de complexe ritmes geproduceerd voor noise-band Soom. Sinds 2008 voorziet hij de akoustische nummers van Annemarieke van diverse ritmes, soundscapes en allerlei aanvullende melodietjes. Hierbij smelt het geheel zo samen, dat het moeilijk wordt de akoustische en elektronische klanken te onderscheiden. De gevariëerde luisterliedjes vormen zo een ware geluidstrip om helemaal bij weg te dromen.

Inmiddels is er de tweede plaat 'Making Heaps Digging Holes' met 14 liedjes van de hand van Annemarieke, die in duo-vorm met Wim variëren van zwaar en weemoedig tot lichtvoetig en uitbundig. Er is ook deze keer weer sprake van een flink aantal gastmuzikanten uit allerlei  bands:

Trombonist Obed Brinkman (ex-Jammah Tammah, O-bat & The Undead)
Gitarist Wyno Bruinsma (Bert Hadders en de Nozems)
Toetsenist/zanger Hermen Hagen (Mount Hagen, Mountain Birds)
Toetsenist Jeroen de Jonge (Cochon Bleu)
Gitarist/mandolinespeler Sido Martens (ex Fungus)
Fluitiste Daniëlle Roelofsen (sessiemuzikant uit Donegal Ierland)
Bassist Johan Viswat (Bert Hadders en de Nozems)
Gitarist/zanger Harm Wierda (ex-Planet Orange, Klaske Oenema, Harms Fork)

Hiervan gaan we vast een groot deel in actie zien. Dat wordt weer een heerlijke zondagmiddag!

-Dikkie.