Sinds de release van debuutalbum Boy Problems in 2011, groeide de vierkoppige cultband Apneu uit tot een herkenbaar buitenbeentje in de Nederlandse underground. De pop sensibilities, gevat in kenmerkende korte nummers, die ergens tussen de indie pop en punk schommelen, zitten vol rusteloze melodieën en hebben teksten die soms absurdistisch, soms metaforisch en vaak droefgeestig zijn, met relatieproblematiek als terugkomend thematiek.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat ze hun laatste album ‘This Will Never Happen To Us’ lanceerden en Apneu mag nu vol trots zeggen dat ze nu met een waardige opvolger komen. Hiervoor zijn ze afgereisd naar het Duitse Stuttgart om samen te werken met producer Ralv Milberg (Die Nerven). Hier is hun nieuwste album ‘Silvester’ in een zeer inspirerende 5 dagen streak ontstaan. Het resultaat is net als hun voorgaande albums catchy en rauw, maar dan keer twee.

Op 11 september komt de plaat uit op het ons welbekende Subroutine Records, de presentatie volgt 5 dagen later in Paradiso, vergezeld door stadsgenoten Global Charming en Blue Crime.

Dit alles uiteraard in seated setting, wel wat anders dan een moshpit bouwen, maar maak je geen zorgen, dit wordt absoluut een smakelijke show, ook zittend.

VERA Downstage in de zaal
- Door de corona maatregelen is het niet mogelijk de gebruikelijke zaterdagavond shows in de kelderbar te organiseren. Het Downstage team zal daarom voorlopig optredens in de zaal boeken.

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.