De progressieve metalformatie Autumn komt naar VERA. Deze zevenkoppige band stond in 2014 voor het laatst in VERA en is met de komst van alweer hun zesde album ‘Stacking Smoke’ bezig met een stevige comeback. Termen die wel worden gebruikt om de band te omschrijven zijn: Dynamisch, heavy, gelaagd en goed doordacht met een eigen smoelwerk.

Een lange pauze leek de band goed te hebben gedaan. De nieuwe songs hebben veel tijd gehad om te rijpen. Versterkt met twee nieuwe leden en de beschikking over maar liefst drie gitaristen leidde tot een nieuwe sound en twee steengoede singles, genaamd 'Blackout' en ‘Where The River Ends’. Het nieuwe album is op 24 januari verschenen. Reden te meer dus voor een tour door Europa met VERA als tweede tussenstop!

De Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, bracht begin 2016 haar eerste nummer Meraki internationaal uit. De release was het startschot van een crowdfunding voor de financiering van het debuutalbum. Fans uit meer dan 40 landen brachten vervolgens binnen enkele dagen het bedrag bij elkaar. Het publiek was er, het album verscheen in oktober 2018 en kreeg wereldwijd direct lovende recensies.

Autumn - Where The River Ends
Autumn - Blackout
Habitants - Meraki