Op 13 juli 2011 viel de bom: Aux Raus stopt ermee. Zeven jaar lang brachten ze het publiek in extase met hun gabberpunk (een combinatie van techno, punk en gabber), maar nu is het mooi geweest. Luuk Bouwman, die samen met mede-Amsterdammer Sebastiaan Bosma het illustere duo vormt, zegt hierover: "We hadden sowieso nooit gedacht dat het zo lang leuk zou blijven. Er is geen sprake van ruzie of negativiteit. Liever eindigen we positief, met een mooie tour." En die komt er dus! Waarbij de mannen uiteraard ook neerstrijken in Vera, om de wanden te plamuren met een extra laagje zweetcondens.

Want zweten zul je! Optredens van Aux Raus moet je ondergaan met je hele lijf. Wie stil blijft staan verpest het voor zichzelf – daar is deze muziek niet voor gemaakt. Er moet gehost en gemosht. Gaat het niet vanzelf (wat eigenlijk een unicum is), dan doet Sebastiaan graag een duit in het zakje door zelf een pit te starten. Waarbij hij altijd nog net iets gekker en wilder is dan de meest uitbundige publieksparticipant. Want losgaan kan hij als geen ander. Letterlijk en figuurlijk. Dat is ook meteen waar deze act voor een groot deel zijn charme vandaan haalt. Waar het muzikaal soms net niet werkt, wordt het opgevangen door malle podiumfratsen zoals de overbekende microfoon-in-aars-act.

Nog een keer losgaan dus op lekkere hits als 'Coffin Poser' of 'The Brick is in the Air'. Nog een keer Sebastiaan in zijn blote kont. Nog een keer moshen tot je erbij neervalt. Zolang er maar gefeest wordt! En als de groep dan aan het eind van het jaar ophoudt te bestaan, dan richt je gewoon je eigen Aux Raus op. De heren zijn in 2010 een franchise gestart, waarbij elk land maximaal één Aux Raus-act mag tellen. En bij hun eigen verscheiden komt er dus mooi een plekje vrij in Nederland!

Weedebee