Mededeling: De entree is op verzoek van het IDFA gratis geworden. De bezoekers die een kaartje in de voorverkoop hebben gekocht, krijgen uiteraard hun geld terug. Heb je je kaartje online gekocht, dan gaat dit automatisch. Heb je je kaartje bij een voorverkoopadres gekocht, stuur dan een mail naar [email protected] en vermeld je naam, transactienummer, rekeningnummer en woonplaats. Dan maken we het komende week over.

___________________________________________________________________

Documentaire: A Band Called Death (Jeff Howlett/Mark Covino, USA 2012)

Voor Bad Brains, The Sex Pistols en The Ramones was er Death, opgericht in de jaren ’70 door de drie broers David, Dannis en Bobby Hackney. Ze worden gezien als de pioniers van de punkmuziek. Toen recentelijk een stoffige demo tape terug gevonden werd, groeide de bekendheid en interesse in de groep.

Destijds waren de grote platenlabels niet geïnteresseerd in de muziek van Death. Hierop besloot de band te verhuizen naar New England en veranderden ze hun naam naar The 4th Movement. Ze namen onder deze naam twee Gospelrock albums op. David ging in 1981 weer terug naar Detroit, hiermee liet hij zijn twee broers achter zonder gitarist. De overgebleven broers raakten geïnspireerd door reggae en begonnen een bandje genaamd Lambsbread. In korte tijd steeg het aantal bezoekers van 500 naar 40.000! Terwijl Bobby en Dennis in hun reggaebandje spelen lag er al die tijd nog een demotape van Death op de zolder van Bobby. Toen in 2008 de tape werd teruggevonden en op eBay gezet, is het voor veel geld verkocht. Death werd in 2009 voor veel grote events gevraagd en ze waren zelfs uitgenodigd om te spelen op de verjaardag van Joey Ramone. Het verhaal van Death blijft zich tot de dag van vandaag ontvouwen; een verhaal over broederliefde en een grote passie voor muziek.

Na de film speelt de band om 17:00 live in de kelderbar! Klik hier voor meer informatie daarover.